недеља, 14. јул 2019.

Posne Palačinke

Kada sam čula da postoji recept za posne palačinke, prvo što sampomislila je, da mora da su gnjecave, krte i blede.
Onda sam se zamislila sa tehničkim delom, i palo mi je na pamet da ako nema jaja, da će svaki put kad pokušam da je okrenem u tiganju da mi se polomi na pola ili više.
I tako krenem da mučkam a sve nekako preko volje, kao ajd pa ako ne bude kako treba ješćemo ih ukomadima....
Potrebno je za oko 20 komada:
1 l mlake vode
500g brašna
1,5 kašika šećera
8 kašika ulja
kašika praška za pecivo
1 kašika osde bikarbone
prstohvat soli
.
Prvo sve suve sastojke dobro pomešati i tada dodati vodu.
Najbolje je da sve mešate kulinarskom žicom ili ako niste baš vešti sa njom možete uključiti i mikser ali na najmanju brzinu.
Teflonski tiganj nauljite ali ne previše kap dve ulja.
Izlijte jednu kašiku-ja sipaču kašiku uzimam kao meru.
Palačinke jesu malo čvršće kada se peku u samom tiganju će te to i primetiti, ali čim ih ispečete i stavite naobičan tanjir omekane.
Ukus je poptuno isti, takođe ništa se ne kida, ne lepi.
Tako da akko postite možete se odlučiti i za ovaj recept. Provereno dobro!!!


2 коментара:

  1. hvala puno!!!! nikako da stignem da tražim dobar recept za posne palačinke... i tako već mesecima. Ćerka mi je postala vegan pre godinu dana i veganizujem nam ishranu, ali ne stižem sve...

    ОдговориИзбриши