недеља, 09. септембар 2018.

Krekeri sa vrganjima Šumska Tajna

Ako ste ljubitelji šume i volite da se šetate prirodom, ako volite da u jesen pravite piknik na travi onda zasigurno morate ove krekere poneti sa sobom.
Ovo je sada vreme kada je vazduh toliko čist i kada nije jako toplo , kada možete da provedete prijatnan dan u šumi.
SEćam se kada sam kao dete  bila na Lasinju u Hrvatskoj i sa jednom divnom porodicom išla u lov na pečurke.
Tražili smo lisičarke i sećam se kada  smo videli jednu veliku pečurku kako se lice mog ujaka ozarilo i kako je bio sretan. Rekao je "Kakav kapitalni komad".

Uživajte u malim stvarima.
Za krekere je potrebno:
150g putera
250g brašna
1 kašika soli
malo bibera
2 kašike Šumska Tajna namaza od vrganja
50g susama.
Malo kisele vode
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Testo treba da bude glatko tačnije ni previše tvrdo ni previše mekano. Ne treba da se lepi za prste.
Potom oblikujte jedan valjak od svog testa i uvijte ga u alu foliju.
Ostavite ga na hladno , najbolje u frižiferu barem na jedan sat.
zatim veoma oštrim nožem secite kriške i ređajte ih u pleh.
Ja sam pleh obložila pek papirom.
Pecite na 200C ali vodite računa da previše ne ispečete.
Treba da ostanu svetli.
Spakujte ih u svoju omiljenu korpicu i uživajte u prirodi.                                                                                 Šumska Tajna-Vreme je da je i vi otkrijete


*Kompanija Stanisic Bio pod robnom markom Šumska Tajna proizvodi namaze od šumskih pečuraka koji spadaju u visoko kvalitetnu premium hranu. 


Na ideju da napravimo ovaj proizvod došli jer smo prepoznali da su ljudi sve svesniji neophodnosti uvodjenja zdravih proizvoda u svakodnevnu ishranu. Odlučili smo se da nam osnova budu šumske pečurke jer pečurke spadaju u najzdravije plodove prirode, a mnogi smatraju da se u njima krije spas za mnoge bolesti današnjice.

Sirovinu nabavljamo od sertifikovanih kompanija čije se otkupne stanice nalaze po planinskim predelima Srbije. Proizvod je namenjen svima onima koji žele zdravo da se hrane. Šumske pečurke se ne mogu uzgajati u vestačkim uslovima i uspevaju samo u prirodi u organskom okruženju.Нема коментара:

Постави коментар