субота, 3. јануар 2015.

Mafini sa kikiriki puterom i nutelom -Laka Kuharica


Ove super neobične mafine sam videla na blogu Laka Kuharica.
I odmah se zaljubila u njih.
Kikiriki puter i nutela kakva kalorično bombastična kombinacija...

Potrebno je:
2 šolje brašna od 2dcl
2/3 šolje smeđeg šećera
1 čajna kašika praška za pecivo
malo soli
1/4 šolje jogurta
3/4 šolje mlaćenice-ja sam stavila slatku pavlaku znam da to nije to ali..mlaćenicu nisam našla..
2 jajeta
1 šolja kikiriki putera
 aroma vanile
ili vanil šećer
12 kašika nutele.

Priprema :
kao i kod pripreme svakog mafina ja uvek ali uvek odvojim suve i tečne delove.
Uvek amam baš uvek za izradu smese koristim žicu kulinarsku i nikad ne mikser, jer sam čula da su tada mafini koji se mute mikserom žilavi-sad da li je to trač i dont now.ahahahahaha
Znači, brašno, šećer, vanil šećer, prašak za pecivo pomešajte.
Jaja umutite kulinarskom žicom. Dodajte jogurt i slatku pavlaku  te kikiriki puter a potom suve sastojke.
Smesu izlijte u 2/3 papirne korpice koje ste ranije poslagale u kalup za mafine.
Potom na svaki mafin od gore stavite nutelu i pomešajte sa kikiriki smesom.
Pecite.
ja pečem uvek na 180-200C oko 20 minuta ili 30.minuta.
Brzo, fino, praktično i kalooorično!!
Enjoy!!

Takođe lutajući netom naletela sam i na ove mafine sa kikiriki puterom.
Totalno su klasični i laki za spemanje
zovu se "sasvim obično"
Mafini sa kikiriki puterom


Potrebno je:
3 jajeta
250ml mleka
100g kikiriki putera
300g secera
250g brašna
3 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Priprema:
jaja kulinarskom  žicom dobro izmešati sa šećerom, pa dodati kikiriki puter te potom polagano ostale sastojke.
Pleh za mafine obložiti korpicama i izliti smesu do 2/3
Peci na 180C

Takodje moram   još jednom da naglasim da kada pripremam mafine, samo pripremam tj mešam sastojke sa kulinarskom žicom, pre svega mafini neće biti žilavi i stisnuti nego vazdušasti i meki.




1 коментар: