уторак, 11. новембар 2014.

Vikend sa Lupo Marshallom

 Ja generalno imam dva problema.
Prvi je što zaista imam malo vremena za kuvanje...pa dobro moram priznati da sam i malo smršala baš zbog manjeg petljanja oko šporeta.
Drugi i moj večiti problem je naravno šta nositi na posao a za jelo.
Naravno ja sam od onih koji na poslu tj van kuće provedu i do 10h dnevno.
I iako imam pauzu uglavnom ne izlazim ili samo prošetam ako je lepo vreme a užinu  tj ručak najčešće nosim od kuče.
Najlakše je kada mi se nešto jede..a najteže je kad mi nije do ničega..ni do jedne hrane.
Uglavnom vikendom osmislim šta ću praviti i nositi i iako sam ovaj vikend imala minimum vremena uspela sam da pripremim savršeni ručak, Mnogo dobar hleb i super galete.
Vrlo lako a da se baš i nisam "oznojila"
I to uz Lupo Marshall.
Za 30 minuta do savršenog obroka.
Naravno prvo sam skuvala ručak..
Moj pomoćnik br.1 Lupo Pizza Pekač
Lupo Jesenje Šnicle 

Potrebno je:
alu folija ili papir za pečenje
6 tankih šnicli-svinjskih
1 praziluk
4-5 srednjih krompira
100g dimljenog sira
začin po ukusu.
i naravno Pizza grill
Pizza pekač obložite alu folijom.
Po dnu poredjajte kolutove krompira.
Možda i najbolje da krompir malo probarite.
Zatim posolite, isecite praziluk na kolutove i poredjajte po krompiru.
Meso izudarajte maljem posolite ga i pobiberite.
Poredjajte ga po praziluku-
Peći oko 20-15 minuta.
kada je pečeno tačnije nakon 10 tak minuta možete meso i preokrenuti.
Narendati na samom kraju sir i tako par minuta preklopiti u pizza pekaču da se sir otopi.
Servirati sa salatom od rukole i kupus salatom.
Sjajan nedeljni ručak.

 Tamni kukuruzni hleb
Moj pomocnik-Pekarica
Dok vam se rtučak kuva, vrlo lako možete da prirpemite ovaj meni do sada najukusniji hleb-Krckav i sočan hleb od kojeg se prave najbolji sendviči za posao i užinu.
Dovoljno je samo da sve sastojke stavite u Pekaricu.

400g brašna za crni hleb TIP-950
150g palente ili kukuruznog brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašika bosiljka-suvog
pola kašikice kakaa
50ml ulja ili margarina rastopljenog
330ml vode
Priprema:
Sve sastojke staviti u pleh od pekarice.
iako je hleb integralni ja preporučujem program1-Osnovni.
Boju korice sami birajte mada preporučujem srednju boju.


I dalje moje kombinacije a za Vas ideje.
1.
Parče crnog domaćeg hleba
puter
trapist sir
rukola



2.
Parce crnog domaceg hleba
Krem sir
Praska sunka
rukola


Ja najčešće u stvari skoro svaki hleb pečem na programu 1. osnovni a možete kad je u pitanju tamni hleb tačnije od tamnog brašna da koristite program za Hleb od prekrupe.
Za osnovni hleb vam je potrebno 3,5 sata ali kad je nedelje i kad nemate puno angažovanja oko same pripreme dovoljno je da sve sastojke stavite u Pekaricu, opustite se i odmarate.
Takodje bih vam  preporučila i odličan receptza 
Francuski hleb

Francuski Hleb se pravi na broju 3
Potrebno je:
voda 310 ml
brašno 560g
so 2 kašikice
2 kašike mleka u prahu
2 kašikice šećera
kesica suvog kvasca
Hleb je izuzetno mekan, doduše korica mu bude nešto tvrđa, ja bih takodje preporučila da se kada se bira boja kore stavi na tamno.

i na kraju
Vanila Vafli
I za kraj jedna fina brza nvanila poslastica.
Osnovni trecept je pred vama .
Potrebno je:
4 jajeta
4 šolje od 1 dcl šećera
3 šolje mleka
3 šolje ulja
12 šolja brašna
 1 vanil đećer
1 prašak za pecivo
Šolje su od 1dcl
Priprema:
Jaja izmiksati pa polako dodati šečer i tečne sastojke.
Brašno dodati na kraju sa praškom za pecivo.
Mikserom na maloj brzini miksati da nema grudvica.
Kašikom -najbolje sipaćom- za supe i čorbe, srednja takva je dovoljna za jedan krug palačinke.


Dok je lupo kuvao ja sam se odmarala.
Jer život nije KUHINJA-ENJOY uz Astal i 30 minuta

2 коментара: