недеља, 12. октобар 2014.

Ciabata sa maslinama

Kad se redovno hranite u Pekari "Hleb i Kifle", naravno da će te pokušati da napravite svoje omiljeno pecivo kod kuće.
Inače veoma, veoma lako je napraviti,  super je i za one koji ne maju puno iskustva u kuhinji a rezultat je više nego odličan.
Potrebno je:
450ml vode
500g brašna
1 kocka kvasca
1 kašikica đečera
2 kašikice soli
100g iseckanih maslina
30 ml maslinovog ulja

Postupak:
Kocku kvasca sa šećerom rastopite u 200ml vode. Nadošli kvasac dodati u sud u koji ste već sipali brašno. Dodati preostale sastojke, pomešati i na kraju dodati masline. Smesa je dosta tečna.
Tepsija lupo pizza pekača obložiti pek papirom,izliti smesu. oblikovati varjačom kružnu pogaču, ne previše malu i debelu-jer treba da naraste i pre i tokom pečenja., da se ne zalepi z apekač. Ostaviti na toplom da odstoji bar 1h.
Staviti u zagrejan pekač. podesiti tajmer na 15 minuta! Čačkalicom proveriti da li je pečena pa podesiti tajmer na još 10-tak minuta!
Pečenu uviti u čistu krpu.
Ako pečete u rerni stavite temperaturu na 200 i pecite dok ne porumeni nekih 20.30 min.

Ovaj recept se nalazi i u fantastičnoj Lupo Knjigici recepata sa proizvodima iz Lupo Kolekcije, koje smo za Vas pripremile Gaga-Grne i Kuhinja Ravnice.
Uživajte uz lupo, vreme brzo prolazi, a kuhinja nije svakako mesto gde bi ste voleli da provedete ceo dan! Zato uz Lupo uživajte-jer život nije kuhinja!!!

2 коментара: