субота, 4. октобар 2014.

Buranija iz Lupo Ekspres lonca

Nedavno sam promenila posao i veruj te mi radim po ceo dan.
zato me nešto nema u našem svetu kuhinje.
Ali kuvam i dalje.
Ne često.
Lupo mi pomaže da kad nešto kuvam to bude brzo i ukusno.
Pogotovo se u ove hladne jesenje dane oslonim na ovaj električni Lupo lonac koji zaista ali baš zaista ubrzava svaku pripremu jela.



Potrebno je:
1 crni luk
oko 500g buranije
oko 1l vode
so i biber
1 paradajz
malo brašna

Prvo u Lonac izrendati ili samleti na sitno luk. Ili ga iseckati na kocke.
Ja dodam i 1-2 kašike ulja i sve lepo propržim u loncu sa plastičnom varjačom.
Buraniju očistim isečem na kratke štapiće.
Dodam u luk, posolim pobiberim, isečem jedan paradajz  i dodam vode znate onako da vam buaranija bude prekrivena.
Zatvorim potom lonac.
I stavim tajming za CONGEE- tu kuvam gulaš, grašak ...
sva variva.
Možete dodati u buraniju neko meso npr belo meso .
Preklopiti lonac, i to je sve.
Ručak gotov.
S tim što ja na kraju kada otvorim malo dodam brašna i sve promešam..
Enjoy!!
Kako?
UZ LUPO LAKO!!!!

Нема коментара:

Постави коментар