петак, 4. јул 2014.

Krem Sutlijaš Leifheit

Ovo je jedan da ga tako nazovem novi način pravljenja sutlijaša.Videla sam kod Ivane moje drage food blogerke i prijateljice na njenom blogu /Nastini Peksimeti
Super je ukusan, i mislim da dosta odudara od klasičnog ali inovacija u kuhinji nikad dosta.
Ono što sam novo dodala na ovu poslasticu i što je bilo kao "jagoda na samom vrhu torte" je karamelizacija sa Leifheit aparatom za karamelizovanje.
Savršeno, lako z akorišćenje.
Samo klik i dobićete ovaj predivan desert.
Potrebno je:
1 litra mleka
250g pirinča
2 kesice vanil šećera ili šipka vanile
Za krem:
4 žumanca
4 kašike šećera
Priprema:
U šerpicu sipajte mleko, pirinač i vanil šećer.
Na laganoj vatri kuvajte dok ne omekša.
Kada je skuvano sklonite sa vatre.
Potom penasto umutite žumance sa šećerom i dodajite kašiku po kašiku pirinča.
Servirajte u činije.
Od gore potom pospite kristal šećer.Leifheit aparatom za karamelizaciju napravite karamel koricu i naravno ENJOY!!!

1 коментар:

  1. Odlične fotke! Već neko vreme se mislim da kupim to čudo za karamelizaciju ali još uvek nisam sigurna jer i nije tako jeftino kao što sam mislila a ne znam koliko bih ga zaista koristila...mada mami :)

    ОдговориИзбриши