петак, 09. мај 2014.

Savršeno Mekani Biftek

Otkriću vam tajnu ukusnog i mekog bifteka, a pored pripreme ovde ću vam predstaviti i odlične Keramičke Noževe kojim će te vrlo lako iseći biftek i ne samo njega....
Inače kad smo već kod bifteka moram da napomenem da sam gledajući po netu shvatila da ovakvu vrstu mesa, ko i teletinu mnogi zaista ne znaju da spreme, odnosno meso im bude tvrdo, žilavo..i pitam se pa jel to moguće da biftek nekome bude tvrd?
Ovo je recept kako su moja mama i baka spremale biftek, možete koristiti i teleći i svinjski.


Potrebno je:
1 svinjski biftek
1 glavica belog luka ili 4-5 čena belog luka
so, biber
 1dcl ulja 1dcl belog vina 1dcl vode
Biftek oprati i oštrim  Keramičkim nožem  izbušiti na rezove , posoliti i pobiberiti a u te rezove staviti po čen belog luka ili ako je čen velik polovinu belog luka.
Potom staviti u pleh i dodati ulje, vodu i vino te prekriti alu folijom i staviti da se peče oko 30 minuta.
Potom skinuti alu foliju i uz postepeno prelivanje mesa peći dok ne dobije lepu boju.
Uz biftek ožete ujedno ispeći i krompire, te drugo povrće.


Ovom prilikom želim da vam i prikažem set Keramičkih noževa Beli Tigar.
U kompletu se nalazi pet noževa izuzetno oštrih noževa svaku domaćicu, te takodje je nešto što je odličan poklon za svaku ženu a bogami i muškarca te svaka dobra kuhinja treba da ima!



2 коментара:

  1. Анониман12. мај 2014. 04.36

    A ako nemam keramički nož, onda verovatno ne mogu da spremam biftek ?!

    ОдговориИзбриши
  2. ha- ha da nikako...salim se naravno da možete ..pozzz

    ОдговориИзбриши