Ja sam ubedjena da je jagode i bilo koje drugo voće najbolje jesti samo, oprano, bez dodataka.
Kada napravite odličan čokoladni krem i pomešate ga sa jagodama...mmm...kakav divan osećaj ili kada jagode dekorišete kremom od eurokrema i dobrorashladite u frižideru...njami...--nema ništa lepše.
Iskoristite sezonu jagoda, sada su lepe sočne, slatke i ukusne a i cena im je pristupačna.
Potrebno je
2 vatrostalne činije
2 jajeta
2dcl krem sira oko 150g krem sira
2 jelovne kašike šećera
100g rastopljene čokolade
2 kašike brašna
2dcl mleka
jagode za dekoraciju
Jaja umutiti žicom, da budu penasta.
Potom dodavati jedan po jedan sastojak.
Mutiti žicom ili mikserom na maloj brzini.
Izliti potom sve u vatrostalne posude koje ste namazali unutra margarinom.
Peći oko 20 tak minuta na 180c.
Pečenje zavisi od veličine posuda.
Za ovaj letnji desert koji se brzo sprema je potrebno:
1 litra mleka
2 pudinga od čokolade
50g margarina
100g čokolade za kuvanje
4 kašike šećera
jagode oko 500g
4 čaše-dublje
Mleko staviti da provri a jedan deo ostaviti sa strane u šoljicu kako bi ste prašak z apuding u njemu razmutili.
Dodajte odmah i šećer.
Kada mleko provri zakuvajte puding, dodajte margarin i čokoladu.
Ostavite malo da se prohladi.
Jagode očistite i operite.
Redjajte u čiste čaše red krema od čokolade red jagoda.
dekorišite jagodama.
Baš me zanima tko može odoliti ovakvim slasticama, jer ja ne mogu, svaka čast na izboru :)
ОдговориИзбриши