петак, 30. мај 2014.

Gulaš sa teletinom-Beli Tigar

Од када знам за себе у мојој кући се овако припремао гулаш, њега волим највише онако уз зелену салату и чипкасте резанце.
Може да буде и савршен  чак и за госте али ако га лепо "упакујете" у  томе ће вам помоћи Бели тигар својим прелепим керамичким посудама!!!


  • 5-6 vecih glavica crnog luka
  • 2 kasike masti
  • 1kg steletine krte-ja stavljam "močing"
  • 1 kasikica aleve paprike
  • so,biber






Zagrejati mast u serpi ,i u nju dodati sitno iseckan crni luk,prziti kratko.

Meso iseci na krupnije kocke,dodati u serpu sa lukom.
Zatim dodati alevu papriku,so i biber.
Meso i zacine prziti,uz stalno mesanje.Dodati oko pola litre tople vode i i kuvati na nizoj temperaturi oko 2h.
Znacete da je gulas gotov,kada voda znatno ispari,a meso postane meko.Kao sto sam napisala,postoje razne kulinarske verzije gulasa,uz dodatak kupusa ribanca,paradajza,krompia….Ova verzija je “najprostija”,i moze se posluziti sama,bez dodataka cipkanih rezanaca

2 коментара:

  1. Gulaš izgleda savršeno, a i ova posuda mi je baš jako lijepa !

    ОдговориИзбриши
  2. Mislim da bi ovaj gulas bio jos bolji u tucanom kotlicu (http://bbq-tech.com/kotlici-sacevi/kotlici) negde napolju...

    ОдговориИзбриши