Praznični recept, kada je celaporodica na okupu, što da ne...volimo Šne Nokle...
U saradnji sa Ljubiteljima Kafe i sajtom NajboljaMamaNaSvetu kao i blogerkama Iz Moje Kuhinje, Palachinka, Ja u Kuhinji... Prstohvat soli i naravno Kuhinjom Ravnice...
I naravno Preuzmite Ukršnji Kuvar...Klik Na LINK!
1l mleka
6 jaja
7 kasika secera
Kasikica brasna ili gustina
U mleko lagano umesajte jednu kasiku secera,mozete dodati I vanil secer.
Staviti mleko na vatru da provri.
Od belanaca ulupati cvrst sne.
Kasikom vaditi knedle od snea I stavljati u mleko koje vri.
Lagano ih spustajte da se ne raspadnu.
Kuvajte povremeno ih okrecuci I na jednu I na drugu stranu.
Izvadite ih resetkastom kasikom I redjajte u posudu u koju ce te I servirati sne nokle.
Zumanca I sest kasika secera dobro izradite kulinarskom zicom u skoro tecnu I penastu masu.Dodajte gustin ili brasno te sipajte u mleku u kojem ste kuvali nokle.
Stavite na sporet I ponovo zicom dobro lupajte masu kako se ne bi stvorile grudvice,sve dok ne provri.
Ovim zutim kremom prelijte nokle.
Ostavite ih da se dobro ohlade pa ih posluzite uz kakao prah ili karamel.
Vera, svrati do mog bloga http://kcbyjafi.blogspot.com/2014/04/omiljena-peciva-nasih-blogerki.html, u toku je igra blogerki :)
ОдговориИзбришиPrelijepe šne nokle koja ja još nisam radila to ostavljam svojoj mami.
ОдговориИзбришиOvo nikad nisam probala, niti pravila, a tako je kremasto i lepo!
ОдговориИзбришиŠne nokle obožavam i tvoje su veoma lepe....
ОдговориИзбришиajmeee koliko dugo ovo nisam jela! pa valjda od djetinjstva.. znam da mi je zutanjak uvijek bio drazi od bjeljanjka =))) ali ne usudim se ovo praviti sa kupovnim jajima.. a domacih nemam =(
ОдговориИзбришиTo si draga moja u pravu ja uvek izbegavam živa jaja da stavim u bilo šta. Ali kad pravim ovaj recept obavezno samo sa svežim baš svežim jajima, doduše belanca sne se kuvaju u mleku i žumnaca takodje ali ipak mislim da to nije termički baš extra obradjeno te vodim računa posebno...
ИзбришиVolim sne nokle a slike su vam divne.
ОдговориИзбришиSlike su divne a sne nokle bas volim!
ОдговориИзбришиNikada ih do sada nisam pravila, a planiram već duže vreme. Ovaj vaš recept me je insprisao, hvala :) Recite mi samo da li mora da koristi žica prilikom mućenja ili može i mikser? :)
ОдговориИзбришиDraga Milice, možete ja nekako najčešže koristim žicu i baš se namučim dok sa njom radim,ali sa mikserom je brže i isti je rezultat. Šne obavezno mikserom sa đicom ne može jel tako...
ОдговориИзбришиHvala Vera na odgovoru :) Jedva čekam da ih spremam :) Pozdrav!
Избриши