уторак, 29. април 2014.

Puslice ili Bakini Makroni

Najbolje i najukusnije stvari su obično najjeftinije i najlakše se pripreme bez bojazni da će doći do neuspeha.
Makroni, neko bi rekao seljački naziv za pokušaj nastanka Macarons iz bakine Kuhinje, ili kako je sve povezano i vrti se oko istih sastojaka i podneblja...
Puslice idealne da se potroše belanca koja su vam ostala ...
Pravim ih ovako bez nekih posebnih merenja i složensoti njihove u stvarii jednostavnosti...jer kuhinja nije muka nego uživanje i lakoća..
Za ove puslice sam imala 3 belanca, u principu napisaću vam mere za jedno belance pa vi kombinujte
! belance
3 kašike kristal šećera
1 kašika oraha ili kokosa
Za ovaj recept sam koristila ovakvu kombinaciju:
3 belanceta 
9 kašika šećera
 2 kašike mlevenih oraha
1 kašika kokosa
Priprema:
Belanca mikserom umutiti u čvrst šne dodavati jednu po jednu kašiku šećera a potom orahe i kokos.
Smesu staviti u šptic ili kesu za zamrzivač s tim što će te tu morati da napravite sami otvor za istiskivanje.
Moja baka je često malom kašikicom vadila puslice pa su imale onako oblik oblačića.
Redjam ih u pleh obložen pek papirom.
Pečem tačnije sušim na 100C 15 minuta a potom temperaturu povećam na 150C.

5 коментара:

  1. Odlične su :) Meni puslice uvek uspeju, samo šećer i belanca, a macarons već nekoliko puta bezuspešno pokušavam. Probaću i ovaj tvoj recept :)

    ОдговориИзбриши
  2. Sladak recept, ali koji mi nikada nije uspeo, mozes li da napises koliko dugo se suse na 100 stepeni, i jos koliko na 150?

    ОдговориИзбриши
  3. QQ lepo si napisala 15 minuta, pa dobro onda reci koliko treba da se peku na 150C ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala, na pitanju, mora da sam u zurbi zaboravila pekla sam još 15-minuta na 150C. Moram da kažem da svi mi imamo različite šporete i znate svaka rerna drugačije peče, tako da ono što je važno jeste da se one u suštini suše na niskoj temperaturi pečenja...možda 30 minuta 45 ...

    ОдговориИзбриши