петак, 14. март 2014.

Turbo Ručak


KARAKTERISTIKE
Osnovna zapremina 13 L , činija i poklopac su od armiranog termo-otpornog stakla
• Dodatna zapremina 5 L , inox obruč
• Podesivo vreme rada, max. 60 min.
• Temperaturni opseg 65oC – 250oC
• Brzo prenošenje toplote izduvavanjem vrelog vazduha oko namirnica
• Pripremanje namirnica: pečenje (bez masnoća), roštiljanje, kuvanje, kuvanje na pari, podgrevanje, odmrzavanje, sterilizacija
• Pripremanje namirnica na 2 nivoa
• Mogućnost vertikalnog odlaganja poklopca, držač za poklopac
• Mogućnost samočišćenja
• Velika ušteda el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 – 1400 W
Brz ručak, i slano i slatko
Piletina sa povrćem
Potrebno je:
pileće meso-bataci karabataci, belo meso, najbolje da ostavite i kožicu
povrće:
šampinjoni, šargarepa, krompir sve što je u sezoni
so biber začini.
ja dodam i čašu vode kada ovako ima svega i svačega i malo ulja.



Američka Pita sa jabukama


Korica:

2 šolje glatkog brašna šilje od 2dcl

200 g maslaca

1 kasikica soli

6-8kasika hladne vode
Za nadev:
oko 1kg greni smith jabuka
100g šećera
2 kašike brašna ili gustina
1 vanil šećer
cimet

Priprema:

Maslac I Brasno izradimo zicom,dok ne bude potpuno softan.Dodamo vodu I umesimo rukama glatko testo.Podelimo ga na dva dela.

Na pek papiru oklagijom razvijemo dva kruga.

Jedan stavimo u podmazan I pobrasnjavljen pleh-modlu okruglu za pitu.

Zatim stavimo nadev I od gore drugi deo testa,koji ce mo pre pecenja viljuskom malo izbusiti ili nozem razrezati na male razmake.
Pekla sam je na 200C oko 40tak minuta


1 коментар:

  1. Анониман15. март 2014. 19:43

    Od nekoga sam dobila ovo na poklon I najcesce pravim peceno pile ili neko pecenje u njemu.Bude fantasticno kao sto je I ovo tvoje.Najvise ga volim sto se sam pere:)

    ОдговориИзбриши