субота, 15. март 2014.

Šubarice ili Kozačke Kape

Kolač koji je obeležio svačije detinjstvo pa i moje. Spada u one zaboravljene kolače koje smo tako lepo stavljali u "celini" u usta kao deca....
Recept je sa bloga moje drage prijateljice Gage-Ljubav na prvi zalogaj, tamo možete naći i odličan meni za post.. i još mnogo šta drugo..
Za koru je potrebno:
4 jaja
8 kašika šećera
7 kašika ulja
2 kašike kakaa
20 kašika brašna
20 kašika mleka
2/3 kesice praška z apecivo
priprema kore-kao i kod svake druge, znači umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca pa ulje, mleko brašno i kakao, i prašak z ašecivo. Izliti u pleh srednje veličine, ja sam dole stavila pek papir kako bih bila sigurna da ću koru odvojiti i moći lako da vadim krugove.
Napravila sam dve kore. Znači sve duplo
Za fil:
800ml mleka
100g bele čokolade
200g margarina
2 kesice pudinga od vanile
4 kašike gustina
8 kašika šećera
Za glazutu:
100g čokolade
2 kašike ulja
te mleveni orah i kokosovo brašno za valjanje šubarica.
Priprema fila: 200ml mleka sam pomešala sa šećerom, pudingom i gustinom a ostatak mleka stavila da provri, kada je provrilo zakuvala sam smesu od pudinga i kada je sve postalo gusto, dodala sam margarin i belu čokoladu.
Ostaviti da se ovaj fil malo prohladi.
Koru za šubarice pečenu odlepiti od pek papira i modlom manjom okruglom vaditi krugove, izmedju njih stavljati fil od pudinga i bele čokolade.
Spajati dva po dva kruga tako i malo oko njih namazati filom kako bi ste mogli da uvaljate u kokos ili mlevene orahe odnosno da se kokos i orasi lepo zalepe.
Od gore kada ste sve lepo spojili i uvaljali staviti glazuru od čokolade najbolje manjom kašikicom.
Vrlo su dekorativne!

7 коментара:

  1. Prvi put sam ih pravila zimus, ali malo drugačije nego ove klasične šubarice. Mnogo su ti lepe!

    ОдговориИзбриши
  2. Uvijek rado viđen gost na svakom stolu a pogotovo kad su u pitanju neka slavlja.Kod mene više vole s kokosom.

    ОдговориИзбриши
  3. Хвала драга на испробавању. Баш су ти лепо испале! А маме и оне бресквице у позадини :)

    ОдговориИзбриши
  4. I mene podsjecaju na mladost; moja drugarica ih je redovno pravila. Ona ih je zvala Ruske subare.

    ОдговориИзбриши
  5. Ja pecem u teosiji za muffene i samo presecem na pola.Mnogi je brze.

    ОдговориИзбриши