понедељак, 03. фебруар 2014.

Lupo Gibanica sa mileramom i susamom za 20 minuta!!!

Gibanica, piticam pita šta god, sa mileramom odličan razlog za početak jutra uz jogurt.

  • Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća....
  • Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
  • Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
  • Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
  • Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
  • Podešavanje vremena rada max. 30 min.
  • Poklopac se može lako odvojiti od aparata
  • Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
  • Velika uštede el. energije i vremena
  • Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W
Potrebno je:
500g gotovih kora
300g sitnog sira
200g milerama
4 jaja
So,ulje
susam
U veci sud umutite čvrst sne od belanaca a zatim dodate I zumanca,te sir I mileram.
Kulinarskom zicom dobro sve sjedinite,
Ako je potrebno dodajte I malo soli.
Kore razdelite na dva dela,prvu koru samo premazete uljem,te na nju stavite drugu a preko nje nadev.
Najbolje je da nadev podelite na dva dela,tako će te imati podjednako za sve.
Kore sa nadevom uvijte u rolat,te uvijajte u polukrug u pleh od Gril Pizza pekača.
Tajmer na Pekaču uključite na 5 minuta da se zagreje a potom stavite gibanicu.
Pospite je od gore po želji susamom.
Ja sam je pekla 20 minuta. sasvim dovoljno da se dobije lepa boja.
Ostavila sam je tako ispečenu još pet minuta poklopljenu.
Preukusna!

4 коментара:

  1. Videla sam slicice na FB-u, jako mi se svidja ideja, ne bih se setila da je napravim u gril pekacu... bas cool.:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Meni je ovo isto super, ne bi se sjetila da je stavim u pekač

    ОдговориИзбриши