уторак, 11. фебруар 2014.

Čokoladna Torta i Punč Srca-Keks

Nisam nešto luda za Dan zaljubljenih-mislim što se tiće proslave i ljubavnog ludila, ali sam luda za čokoladom.

Recept za ovu blatnu tortu ili Čokoladno čokoladnu tortu možete naći ama baš svuda na stranim food sajtovima, malte ne i na domaćim, nisam ništ amenjala osim što sam u glazuri kombinovala gorku čokoladu sa mlečnom Milka čokoladom.
I da, nije da se najedete, isuviše je kalorična , jedno parče i dosta!..:)
Potrebno je:
8 jaja

400 g maslaca 

400 g čokolade za kuvanje
200 g šećera
50 g kaka

Za glazuru:
2dcl slatke pavlake
150g čokolade za kuvanje
100g Milka mlečne čokolade 

1 kašika margarina


Priprema, vrlo laka.
Jaja sam žicom dobro penasto umutila, bez da odvajam ono belanca od žumanca itd.
Margarin šećer sam rastopila u jednoj šerpi potom rastopila u tome i čokoladu i kakaao dodala.
Pomešala sa jajima.
Dobićete lepu smesu tečnu.
Dobro je sjedinite da ne bude šarena.
Okrugli pleh obložite pek papirom pa izlijte smesu.
Pecite oko sat, sat i po , ja sam pekla malo manje od sat i po na 150C.
Gotovu tortu izvadite iz pleha i prelijte glazurom.
Glazuru pravite tako što slatku pavlaku ugrejete skoro od ključanja a potom stavite čokoladu i rastopite.
Kada dobijete fini gusti krem, ostavite prvo da se malo ohladi da ne bude extra vreo pa ponda prelijte preko torte.

Rum Čokoladna ili Punč Srca


Za grickanje u dvoje, za ukrašavanje Torte ili za gricakanje samostalno..ja tako najviše volim..ono kad prodješ pored činije sa keksom i gricneš odma dva!

Potrebno je:
modlica,u obliku srca
250g brašna
3 kašikice praška za pecivo
60g šećera u prahu
1 vanil šećer
1 žumance
1 kašika-jelovna mleka
100g maslaca
2 jelovne kašike kakaa
1 jelovna kašika ruma
prah šećer
Priprema:
brašno i prašak za pecivo pomešajte te prosejte.Stavite u jedan sud te napravite u sredini udubljenje  u koje će te staviti šećer,vanil šećer mleko i žumance .Sa jednim delom brasna sve dobro pomesajte a potom dodajte maslac isečen na kocke.
Umesite glatko testo,uvijte u foliju i ostavite u frizider na 1h.
ugrejte rernu na 200C,oblozite pleh sa pek papirom.
Testo oklagijom izvaljajte tanko a zatim modlom vadite duhove ili druge oblike.
Kekse peći od 8-12 min.
glazura:
120g prah šećera
1 belance
1 kašika limunovog soka
1 kašika tople vode
Pomesajte prosejan šećer sa belancetom,i limunovim sokom te vode koliko je potrebno da se dobije gusta smesa.
Takodje možete napraviti i Buter Krem, koliko putera toliko prah šećera i malo limunovog soka. Premažite kekse malom četkicom.

7 коментара:

  1. Mmmmm čokolada... Slažem se što se tiče same proslave, ali uz velike količine čokolade meni je svaki dan Dan zaljubljenih (imam divnog dostavljača :)).

    ОдговориИзбриши
  2. Baš lepa ideja za nekoga ko bude jeo ova srca od srca

    ОдговориИзбриши
  3. Pravila sam ovu tortu jednom i svima nam se dopala. Sad imam i brdo ideja za modifikacije... :)

    ОдговориИзбриши
  4. Cokolada moze uvek, jos kad je ovako lepo dekorisana... pravi slatkis za neku posebnu osobu.:))

    ОдговориИзбриши
  5. Obožavam raskošne čokoladne torte, a dekoracija je krasna!

    ОдговориИзбриши
  6. Dali se moze peci u dim.26cm. I koje su onda kolacine sastojaka?

    ОдговориИзбриши