среда, 08. јануар 2014.

LupoBožićni Kolač

Božićni kolač koji se tradicionalno pravi u Engleskoj za vreme Božića i Novogodišnjih praznika.
Odomaćio se i u mojoj kuhinji zbog velike količine suvog voća i božanstvenog ukusa.
Možete ga pripremiti i u Lupo Pekarici-"Očas posla.."
KARAKTERISTIKE
• Potpuno automatizovan aparat za hleb, pripremu i pečenje testa od svih vrsta brašna
• Pozitivan zdravstveni aspekt, priprema bez aditiva, potpuno zdrav hleb
• 10 programa
• 8 programa sa celokupnim procesom: mešanje, narastanje i pečenje hleba ili kolača
• Težina hleba 800 g – 1.350 g
• Digitalno podešavanje debljine i boje korice hleba
• Vreme celokupnog procesa u zavisnosti od izabranog programa
• 1h 58min – 3h 50min
• Poseban program za kuvanje džemova, max. 1,5 kg
• Poseban program samo pripreme testa za kasnije oblikovanje i pečenje u drugim posudama
• Mogućnost podešavanja odloženog završetka procesa pečenja, max. 13h
• Posuda za pripremanje se vadi i veoma lako održava
• Posuda je izrađena od čelik-aluminijuma, premazana ekološki ispitanim materijalom
• Dodatna oprema: merice za brašno, vodu, so, šećer
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 800 W
Božićni Kolač-Božićni Slatki Hleb
 potrebno je:
suvo voće:
po 50g kandirane korice limete
100g kandirane korice narandže
50g suvih smokava
2-3 urme veće
50g suvih šljiva
50g suvih brusnica
100g krupnog suvog groždja
Koštunjavi plodovi:
50g seckanih lešnika
50g seckanih badema
50g seckanih oraha
3 jajeta
125g šećera
2 vanil šećera
1 kašika praška za pecivo
150g brašna
kašika ruma
cimet, muskatni orah, po ukusu
 Ukoliko kolač pečete u Lupo pakrici,sve sastojke stavite u kutiju za mešanje.
Za ovaj recept koristite program KOLAČ.
Podešavanje za svetlinu korice je SVETLA!
Vodite računa prilikom pečenja jeer suvo voće koje se nalazi na površini kolača če biti pečeno ranije odnosno kolač pre nego što izadje tajmer, takod a povremeno pogledavajte u pekaricu i možda će te morati nekoh 10-tak minuta ranije da je ugasite.
Ukoliko kolač pečete u rerni u kalupu za hleb, prvo umutiti jaja penasto, potom dodati suvo voće, koštunjave plodove, šećer, brašno, začine, prašak za pecivo.
Izliti u pleh koji ste obložili pek papirom a koji je u obliku hleba.
peći na 180C oko 45minuta.
Testirati čačkalicom da li je sredina pečena.

1 коментар: