четвртак, 30. јануар 2014.

Lupo Piletina u bešamelu sa ukusom belog luka

Već sam dosadila i pticama o priči o mom omiljenom Lupo Tiganju, koji koristim za sve i svašta, i koji je svakodnevno tu uz mene.
Danas vam pripremam nešto fino, zdravo sa dodatkom Ekstrakta belog luka.



KARAKTERISTIKE
Osnova tiganja izrađena od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat Titanijum
• Ergonomski oblikovana ručka koja se odvaja
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Tiganj je pogodan za pečenje, prženje, grilovanje, kuvanje
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Lak za održavanje i korišćenje
• Pogodan za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik tiganja: 28 cm / 24 cm
• Visina tiganja: 5,5 cm / 5,0 cm
• Debljina zidova / dna: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: žuta, crvena
Ekstrakt belog Luka


Belo meso sa dodatkom bešamela od belog luka
U suštini prvo moram da naglasim da ovo nije klasičan bešamel, nego jedna zdravija modiiifikacija sa ukusom belog luka, ovde u stvari veliki posoa odradi sam tiganj odnosno mogućnost da se skine ručka, što priznajem nisma videla do sada ni na jednom tiganju i mogućnost da se sve malo zapeče u rerni odnosno da se ukusi prožmu.
Potrebno je:
belo meso-5-6 šnicli
prvo meso izlupati maljem, posoliti, potom na vrlo malo ulja u Lupo Titanijum tiganju ispeći sa jedne i druge strane, obzirom da su u pitanju tanke šnicle peče se tek tek da porumeni.
Potom pripremiti bešamel sos sa Ekstraktom belog luka:
Za njega je potrebno:
30g margarina
3 kašike brašna 
1dcl kisele pavlake i
ekstrakt belog luka
Margarin otopiti u jednoj šerpiiici mešajući svo vreme drvenom varjačom, potom dodati brašno, kada se sve lepo promeša dodati kiselu pavlaku i beli luk,
Potom staviiti ovaj sos u tiganj ili vatrostalan sud pa preko njega šnicle od belog mesa i u rerni zagrejati da se sve lepo prožme.
Kao što sam već napomenula sa ovim tiganjem je veoma lako rukovati tako da bez velikih teškoća možete skinuti dršku i ostaviti na 280C u rerni.


2 коментара:

  1. Opet ja o sudovima... Meso i piletinu ne trošim, al zato sam jesenas kupila sličan tiganj (Risolli), preko Lupo Grups, ima titanijumski premaz i savršen je! Može da se sprema sa minimalno masnoće, može i bez! Preporučujem! :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Da, tiganj a i ostali aparati su za mene baš pravi kvalitetni, ja sma jako jako zadovoljna!

    ОдговориИзбриши