недеља, 05. јануар 2014.

Badnja Večera-Riba pečena na papiru-posno

Vrlo lako za samo 30-minuta uz Turbo Pećnicu pripremićete odličnu posnu večeru.
Za sve -ene koje puno rade i nemaju vremena da provedu čitav dan u kuhinji a ne mogu da se oslone na muževe domaćice jer su oni pater familijasi u punom smislu te reči i takođe  zbog posla odsutni "full time" od kuće, koristite Turbo pećnicu-jer život nije kuhinja!
KARAKTERISTIKE
Osnovna zapremina 13 L , činija i poklopac su od armiranog termo-otpornog stakla

• Dodatna zapremina 5 L , inox obruč

• Podesivo vreme rada, max. 60 min.

• Temperaturni opseg 65oC – 250oC

• Brzo prenošenje toplote izduvavanjem vrelog vazduha oko namirnica
• Pripremanje namirnica: pečenje (bez masnoća), roštiljanje, kuvanje, kuvanje na pari, podgrevanje, odmrzavanje, sterilizacija
• Pripremanje namirnica na 2 nivoa
• Mogućnost vertikalnog odlaganja poklopca, držač za poklopac
• Mogućnost samočišćenja
• Velika ušteda el. energije i vremena

• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 – 1400 W
Riba pečena na papiru
Potrebno je: dimljena riba ili obična riba sveža ali masnija tipa šaran. Iseći je na komade srednje veličine i usoliti. Pek papir staviti u turbo pećniicu ili pleh i poredjati ribu, možete je posuti i ruzmarinom. Preliti uljem bukvalno tek tek-važno je da riba bude masnija jer se peče u svojoj j masti. Peći na 200C dok ne porumeni ali je povremeno okretati jednu na drugu stranu
U turbo pekaču peći na 200C oko 30-tak minuta. - na fotki je dimljena riba kupuje se gde i sveža u ribarnicama.


2 коментара:

  1. Odlican recept, ja imam pizza pekac i jako sam zadovoljna sa njim, u njemu pecem bukvalno sve.

    ОдговориИзбриши