субота, 14. децембар 2013.

Ručak -brzo i fino!

Sjajni recepti za brzi zimski ručak.
Nema komplikovanih zahvata, merenja povrća, kisle pavlake...prebrojavanja zrna soli...samo se opustite...
Punjeni svinjski file

Potrebno je:
dva svinjska filea
200g kackavalja
so i biber zacini po želji
200g sunkarice
sir trapist oko 100g
Priprema:
File oprati a potom oštrim nožem napraviti po sredini dublji zarez koji treba ispuniti narendanim kačkavaljem i šunkaricom.
Dobro zatvoriti a možete pričvrstiti i čačkalicom..
File dobro osoliti
U pleh staviti malo vode i ulja a potom poredjati filee
u pleh jedan pored drugog, Možete stavitii neki začin po želji npr bosiljak. Služi se uz Toplu salatu od brokole i milerama
Peći prvo 30 takminuta na 180C a potom kada voda ispari staviti na 220C da filei dobiju lepu boju
Brokoli sa mileramom-Topla salata


jedan ili dva brokolija.
so
mileram
sud Brokoli op
vatrostala
nrati. U jednu šerpu naliti vode kada provri dodati brokolu i kratko blansirati.
Podeliti je na delove potom i prohladiti pa zatim pomešati sa mileramom, posoliti.
Sve staviti u vatrostalan sud i zapeći jedno 20 min.
Čokoladne Oblatne


Potrebno je:
 oblatne
5 jaja
200g šećera
200g margarina
100g čokolade
Priprema:
Jaja neka budu jako sveža izmiksati penasto sa mikserom.
Potom staviti u sud z akuvanje na pari i kuvati oko 10 minuta.
Tada dodati čokoladu i margarin i kuvati dok se ne zgusne.
Filovati oblatne.

2 коментара: