четвртак, 14. новембар 2013.

Dva Jesenja Ručka: Jesenji Đuveč i Krmenadle u luku ili sa lukom

Jesenji Đuveč
Brzo, ukusno jelo koje je odlično za one žene koje rade jer može da se pripremi i dan ranije a sutra samo podgreje ili dopeče.

Potrebno je:
  • 500 g svinjskog mesa
  • 500 g karfiola ili mešano sa brokolom, paradajza
  • ili drugog raznoraznog povrća
  • 250 g crnog luka
  • 1 šargarepa
  • buranija itd
  • 100 g pirinča
  • paprika babura
  • 1 dl ulja,
  • peršunov i celerov list
  • mleveni biber
  • so
  • malo brašna i aleve paprike
  • Priprema:
Očistiti i sitno iseći crni luk, kao i povrće ako je potrebno usitniti. meso takodje iseći na manje komade, sve lepo posoliti, dodati bibera po želji, pa  zajedno sa  pirinčemsve satviti u djuveč-tepsiju i peći na 200c sa malo ulja i vode koje će te sipati toliko da se prekrije pirinač i voda.
Kada sve bude na pola kuvano, pomešati malo brašna, aleve paprike i vode i sve lepo preliti sa ovom smesom.
Vratiti u rernu i zapeći dok ne porumeni tj dok meso i povrće ne budu pečeni.

Krmenadle sa lukom
vrlo brz, ukusan odličan recept koji možete pripremiti za vrlo kratko vreme!
Potrebno je:
6 svinjskih krmenadli
1 crni luk
so, biber i začini
ulje za pečenje


Priprema:
Vrlo laka, krmenadle maljem izudarati, posoliti, pobiberiti.
U tiganj sipati malo ulja, potom dodati cni luk isečen na tanke kripke i kratko ga propržiti dok ne počne da se cakli, vodite računa da ne zagori.
Pootom od gore sstvaiti krmenadle, dodati malo vode i tiganj poklopiti poklopcem te sve zajedno na laganoj vatri kuvati, dok voda ne isčezne a sve se lepo ne zapeče.

1 коментар: