петак, 11. октобар 2013.

Lupo Vašarske tortilje

Kad pozelite dobre lepinje za pljeskavicu, napravite ih u Lupo tiganju!
KARAKTERISTIKE
Osnova tiganja izrađena od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat Titanijum
• Ergonomski oblikovana ručka koja se odvaja
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Tiganj je pogodan za pečenje, prženje, grilovanje, kuvanje
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Lak za održavanje i korišćenje
• Pogodan za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik tiganja: 28 cm / 24 cm
• Visina tiganja: 5,5 cm / 5,0 cm
• Debljina zidova / dna: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: žuta, crvena

Potrebno je za 6 tortilja:
500g mekog belog brašna
2 kašikice soli
250ml mlake vode
ja sam stavila pola kocke kvasca 10g prema uputu možete:
5g svežeg kvasca
malo ulja


Priprema:
Kvasac sa malo mlake vode razmutiti.
U jedan sud prosejati 250g brašna i so.
Dodati kvasac i ostatak mlake vode.
Varjačom sjediniti u glatku smesu.
Ostaviti pokriveno krpom na 2h, dok ne zapeni i ne počne stvarati mehuriće.
Potom dodati ostatak brašna i zamesiti testo.
Ostaviti ga u nauljenu posudu da se odmori bar 15min.

Potom testo podeliti na šest delova.
Razmesiti i oblikovati lopte.
Nauljiti ih.
Potom pripremiti tiganj promera 22cm.
Lopticu testa razvući oklagijom, veličine dna tiganja.
Ja nisam razvijala na pek papiru jer imam nelepljivu podlogu.
Tiganj zagrejati na 2 Stepena od 4.
još sam tortilju pre stavljanja u tiganj malo razvukla rukama, uglavnom krajeve.
Peći oko 2minuta i sa jedne i sa druge strane.
To će te videti tokom pečenja.

Gotove tortilje stavljati u sud koji ste obložili krpom i tatvoriti da odstoje.
Izvorni Recept MAMAJAC Provereni recepti

1 коментар: