недеља, 8. септембар 2013.

Čajne Pogačice-Slasno i opasno

Naša blog scena, da je tako nazovem raste. Iz dana u dan niču novi blogovi, neki su "ovakvi ili onakvi" neke ne želimo da spominjemo kao "mnogi, mnogi drugi..". Neke brišemo sa liste blogova i dodajemo po potrebi i tako...ja nažalost nisam ni jedna od takvih i uvek sa radošću dočekam neki novi blog, mojih dragih koleginica.
A taj slučaj je sa blogom Slasno i Opasno...da bi se na kraju naše blogovanje i produbilo u jedno lepo prijatejstvo, tako da ja i Tajana kao ljubiteljice Jokera i te kako imamo što šta zajedničko,, a plus Tajana lepo i piše , za šta ja nažalosti nikada nisam imala vremena ni talenta, a plus nije sujetna pa ako vas zanima pogledajte i pročitajte njen roman Mučitelj..
A sada da se bacim na Hranu.
Čajne pogačice-Original recept.

300 gr. brašna
1/2  kašičice soli 
1 kesica praška za pecivo
70 gr. masti
50 gr. slanine
50 gr.trapista
100 gr. feta sira
200 ml. mleka
1 kašika origana
1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Prvo 250g brašna pomešati sa mašču , dobićete onako jednu mrvičastu masu u koju će te dodati prašak za pecivo, feta sir, trapist kao i ostale sastojke.
zamesiće te tvrđe tetso.
Podmazati pleh i praviti kuglice od testa.
Redjati u pleh.
peći na 200C dok ne porumene.
Ja nisam baš čekala da porumene jer volim malo mekše pogačice i sa pravom mogu da kažem da su bile njami!

7 коментара:

  1. Mnogo ti hvala. Malo je reći da sam počastvovana zbog toga što si spremila ove pogačice ili bilo šta sa mog bloga, ali dvostruko sam srećnija zbog reči napisanih u uvodu.
    Drago mi je ako su bile njam :-)))).

    ОдговориИзбриши
  2. I ja sam ih pravio odlicne su!

    ОдговориИзбриши
  3. Mislim da sam već Pinala ovaj Tajanin recept jer mi se ove pogačice čine odličnima. Ako sam dobro shvatila, ni ti ne brišeš blogove i pomno ne biraš koga ćeš posjećivati. I ja radim tako. Svaki novi blog me raduje i rado mu se pridružujem i posjećujem ga. I svi su mi divni jer znam da nije jednostavno (kako se čini) ovako blogati. A nikada ne znaš gdje te čeka zaista drag prijatelj:)

    ОдговориИзбриши
  4. Ove pogačice sam i ja primjetila, sigurno će ići na isprobavanje. Kod Tajane ima zbilja odličnih recepata !

    ОдговориИзбриши
  5. Jako mi je drago da mnogi mladi ljudi vole kuhati,ja sam ponekad prezauzeta pa niti ne stignem otvoriti blog,a to ne znaci da ovako kada navratim nadem i obradujem se novim osobama,blogovima receptima jer sam osoba koja voli hranu,postuje ljude koji iz nekih razloga imaju svoje iste ili razlicite poglede na sve,pa tako i pisanje blogova...Tajanu su primjetila na fb i njeno pisanje me odusevilo,a recepti ce doci na red,koa i svih ostalih blogera,samo treba vremena ..pozdrav Vera,ti si dusa koja brizno biljezi smo mi (ja) usporeni ne stignemo !!!!

    ОдговориИзбриши