четвртак, 15. август 2013.

Sa Lupo Pekačem u Svet-Grčku!

Nedavno sam se vratila iz Grčke i zaista izuzetno provela zahvaljujući mom dragom prijatelju Lupo Pizza Pekaču, koji mi je pomogao da ovih 15 dana učinim sitim .
Stavila sam ga u kofer, bez obzira što smo išli kolima, i moram da naglasim da je Pekač izuzetno lak.


Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….
• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W
Moram priznati da sam najčešće pravila pizze, raznorazne, sa ovim i onim ali i sa povrćem.
Takodje sam prvi put pravila i tople sendviče.

Pekač je radio bezprekorno ali zbog slabije struje vreme pečenja sam morala uvek malo da produžim.
Takodje sam pekač iskoristila i kao rernu, u više navrata sam pekla i zamrznuti burek, vreme pečenja je bilo oko 15 minuta.

Pekla sam i kremenadle i batakove i to zaista za 15 minuta!!!


Posebni delikates je bila Hobotnica iz Pekača, koju je moj muž inače iskusni ronilac ulovio za nas!


Priprema:
Prvo i najvažnije je da Hobotnicu dobro očistite.
Čišćenje u tri koraka:
1. očistiti glavu od hobotnice tako što će te rukama ili nožem odstraniti "organe".
Glavu dobro isprati.
Potom na srednjem delu u samoj sredini odakle se pružaju krakovi, nalazi se  mali otvor sa zubima hobotnice koji je takodje vrlo važno da se ukloni.
I na kraju ukloniti oči od hobotnice jer se u njima nalazi tinta.
I najvažnije hobotnicu dobro dobro oprati pod mlazom hladne vode.
Potom:
Ugrejati u veću šerpu vodu i kada proključa spustiti u nju hobotnicu glavom prema dole, da su krakovi pri vrhu.
Kuvati 10-15 min.

Potom je procediti i staviti u pekač.

Potom posoliti, dodati malo mlevenog suvog belog luka i maslinovog ulja.

Peći oko 15 minuta sa tim što će te je na svakih 5 minuta preokretati sa jedne na drugu stranu.
Poslužiti uz Grčku Salatu




I na kraju smo se zasladili Eurokrem Kockama
Eurokrem Kocke

Potrebno je za okruglu meru pekača:
5 jaja
180g šećera
250g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike eurokrema
2 kašike u vrh pune kisele pavlake
2dcl mleka
1dcl ulja
Priprema:
Vrlo vrlo laka.
>Sve sastojke dobro izmešati, sjediniti da nema grudvica, može i kulinarskom žicom.
Izliti u pleh od pekača i peći oko 10 tak minuta.
Pečene kolačiće možete premazati i džemom od pekmeza!
Enjoy!!!

6 коментара:

  1. Oduševila sam se, i odmah prosledila link ka tvom postu za mog muža, da zna šta da mi kupi za početak, a posle neka ''hvata hobotnice'' ako sme :)

    ОдговориИзбриши
  2. Mmmm, odlicno i divne ideje za brzi rucak, hobotnicu nisam nikada probala i moram priznati da izgleda skroz egzoticno sa tim pipcima.:)) p.s. posluzila sam se eurokrem kockicom.;))

    ОдговориИзбриши
  3. Sve divno izgleda a posebno hobotnica! Tak pekač je baš zgodna spravica :)

    ОдговориИзбриши
  4. A vidim da je pekač pojednostavio godišnji odmor a tako i treba.

    ОдговориИзбриши