недеља, 7. јул 2013.

Marmelada ili Pekmez od višanja i malina

Kada poželim da napravim marmeladu ili pekmez onda to često bude uveliko isplaniran aželja.
Odvojim ceo dan baš za to predvidejen, te gledam da nije hladno, pa ovo pa ono..i tako mi prodje ceo dan...
Sada uz LUPO PEKARICU, mogu sloobodno da kažem:
OPUŠTENO
A kako ?
Čitajte dalje!!!
Ali prvo "bacite" pogled na ovu savršenu boju!!!
Prvo pripremite sastojke:
potrebno je 300g višanja
100g malina
300g šećera
1 dyem fix ko voli da bude čvršća marmelada
Priprema:
Prvo sam višnje oprala i izvadila koštice a potom sve zajedno sa šećerom stavila u LUPO PEEKARICU.
Pritisnula sam taster 9 koji je predvidjen za kuvanje džema u vremenu od 1 sata i 20 minuta.
Maline nisam odmah stavila nego na polovini vremena kuvanja džema, brzo sam otvorila Pekaricu i dodala maline i džemfix.
Savrsena marmelada a niste baš puno učestvovalui u njenom kuvanju...zar ne?
Vrlo je vazno da se držite ove mere od 400g pri kuvanju dzema, jer to je max količina.
Šećer možete povećati u srazmeri 1:1 ako volite sladje


• Potpuno automatizovan aparat za hleb, pripremu i pečenje testa od svih vrsta brašna
• Pozitivan zdravstveni aspekt, priprema bez aditiva, potpuno zdrav hleb
• 10 programa
• 8 programa sa celokupnim procesom: mešanje, narastanje i pečenje hleba ili kolača
• Težina hleba 800 g – 1.350 g
• Digitalno podešavanje debljine i boje korice hleba
• Vreme celokupnog procesa u zavisnosti od izabranog programa
• 1h 58min – 3h 50min
• Poseban program za kuvanje džemova, max. 1,5 kg
• Poseban program samo pripreme testa za kasnije oblikovanje i pečenje u drugim posudama
• Mogućnost podešavanja odloženog završetka procesa pečenja, max. 13h
• Posuda za pripremanje se vadi i veoma lako održava
• Posuda je izrađena od čelik-aluminijuma, premazana ekološki ispitanim materijalom
• Dodatna oprema: merice za brašno, vodu, so, šećer
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 800 W

3 коментара: