недеља, 14. јул 2013.

Jabuke u Šlafroku


Kada kažem Jabuke u šlafroku većina od vas ni nezna na šta mislim.
U stvari ne znamo ni šta je šlafrok-a to je  spavaćica, spavaća košulja na nemačkom jeziku.
Tako da je najlakše većini  reći pohovane jabuke,
HM.
Meni one u prvoj vartrijanti tako baš u šlafroku zvuče mnogo bolje i ukusnije.
priznajem da nema ni boljeg deserta od jabuka,  sa vanil šećerom posutim od gore.
Danas kuvari pohuju sve i svašta, banane,sladoled...ali jabuke su ono pravo.
  • Potrebno je:


  • 5 jabuka,
  • 2 jajeta,
  • oko 300g brašna,
  • 2 dl mleka,
  • 1 vanil šećer,
  • 3 kašike šećera,
  • Priprema:
  • Od mleka brašna, jaji i šećera, napraviti smesukao za palačinke, doduše možete koristiti i neki vaš recept za palačinke ali je idealno dodati brašna tako da smesa bude baš, baš gusta.
  • Jabuke oprati, ošistiti i narendati te dodati toj smei od jaaji brašna.
  • U tiganj staviti do dve kaške ulja pa potom vaditikašikom smesu sa jabukama i peći.
  • Prvo da se zarumeni sa jedne pa sa druge strane.
  • Idealno je posuti ih vanil šećerom.

Moji predlozi.
Svaku ispečenu jabuku da vam ne bude jako masna posebno ako je pečete u masti prvo stavite na papirni ubrus da se upije višak masnoće, osim ako vam je baka pekla ovako masne pa vam sećanje ne dozvoljava ...ovo..mislim..da ih jedete i griznete a da iz njih ništa ne curi ili da vam obrazi ne budu masni...

5 коментара:

  1. Kako je to divna poslastica, a najlepse su jabuke u slafroku koje napravi baka, pa ih jos posipa sa malo secera i cimeta, mmmmm...:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Jabuke u šlafroku jako volim, poslastica mog djetinjstva !

    ОдговориИзбриши
  3. Oh, evo mi zamirisaše. Nisam probala rendane, samo varijantu kad su sečene ka kolutove. Ja volim i cimet da tutnem.

    ОдговориИзбриши
  4. Nekada ih je moja mama pravila; ukus djetinjstva!

    ОдговориИзбриши
  5. Moja baba ih nije pravila a asociraju me na film "Tito i ja" kad sam za njih prvi put čula.

    ОдговориИзбриши