субота, 8. јун 2013.

Dorucak za 30 minuta! Omlet od praziluka!

Uz Lupo Marshal posudje, a tu pre svega stavljam akcenat na odličan tiganj, možete pripremiti genijalan doručak.



KARAKTERISTIKE
Osnova tiganja izrađena od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma

• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat Titanijum
• Ergonomski oblikovana ručka koja se odvaja
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Tiganj je pogodan za pečenje, prženje, grilovanje, kuvanje
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Lak za održavanje i korišćenje
• Pogodan za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik tiganja: 28 cm / 24 cm
• Visina tiganja: 5,5 cm / 5,0 cm
• Debljina zidova / dna: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: žuta, crvena

Omlet ili palačinka sa prazilukom.
Meni omiljeni omletm, ako volite praziluk ovo ne smete propustiti!
Potrebno je:
3 jajeta
 pola praziluka
so i malo bibera
 malo ulja
Jaja žicom umutim. Ne mora previše, dodam so i bibera.
Praziluk isečem na kolutove.
Prvao u Lupo tiganj stavim malo ulja, pa izlijem jaja, kada se ulje zagrejalo.
Potom od gore poredjam kolutove praziluka.
Vrlo vrlo lako posle nekoliko minuta prevrnem palačinku na drugu stranu, što vam omogućava ovaj savršeni tiganj.
I potom još malo pečem i poslužim toplu uz paradajz.
Njami!!!

I za kraj klasika. savrpeno pečena jaja i slaninica.

1 коментар: