недеља, 19. мај 2013.

Topli Čokoladni Kolač

Ne, ne morate ga jesti vrućeg ili toplog, u stvari ako uspete da odolite čekajte da se ohladi!

Potrebno: 
• 100 g maslaca
• 250 g šećera
• 250 g brašna
• 1/2 kesice praška za pecivo
• 2 jaja (odvojiti belance od žumanca)
• 2dcl mlake vode
1dcl kisele pavlake
• 2 kašike kakaa
• prstohvat soli
Za preliv:
2  kašike ulja
100f čokolade za kuvanje
kisele pavlaka 2 kašike u vrh
Priprema:
Pleh namazati mašću ili margarinom.
Rernu pregrejati na 180C
Dobro umešati šećer sa žumancima, dodati  maslac, 2dcl više vruće nego mlake vode, pa brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Dodati kakao.Pa na kraju sneg od belanca.
Sve lepo sjediniti izliti u pleh.
Peći na 180C oko 30-tak minuta.
Preliv.
Sa uljem otopiti čokoladu i dodati 2 kašike kisele pavlake.
Još vruć kolač preliti.
ENJOY!!!

4 коментара: