четвртак, 2. мај 2013.

Španska Pita-Predjelo Prva Liga!!!

Skoro zaboravljena pita koja je obeležila generacije detinjstva nas tridesetogodišnjaka.
Doduše nedavno sam pronašla jedan recept pod nazivom Carska pita, i rekla bih da je sasvim isti.
U principu slani kolač sa mogućnošću dodavanja povrća, sira i šunke kao i ostalih varijacija.
Mislim da nema mame koja ovu pitu nije pravila.
Jel tako?
i mislim da nema osobe koja ovu pitu ne voli.
I mislim da je odlična za dekoraciju.....
Potrebno je:
100g sunkarice
2 paprike
2 krastavca
100g trapista
5 jaja
12 kasika brasna
1,5s olja ulja
1,5 solja jogurta
solje su od 2dcl
1kasikica praska za pecivo

Belanca umutiiti u cvrst sne dodati zumanca iiseckanu sunku, sir, papriku i krastave.
Koje ste prethodno iseckali na vrlo sitne kocke

Potom dodati jogurt i ulje pa brasno i prasak za pecivo

sve izliti u pleh i peci na 180C oko 30 minuta

Takođe možete je napraviti i malo drugačije, stavite tetso u pleh za mini hleb i dobićete ovake fine kriškice.


5 коментара:

  1. Izgleda jaaako ukusno, draga moja Verice!..rekli bi ameri YUMy!

    ОдговориИзбриши
  2. Zaista ukusna i puna boja i da moram priznati nisam ju nikad jela a evo prilike.

    ОдговориИзбриши
  3. Špansku pitu uvijek pravim kad mi zatreba brzinski ručak ili večera, uz salaticu ili jogurt- milina!:) Odlično izgleda!

    ОдговориИзбриши
  4. Meni se cini da to testo mozemo i u Mafin forme peci. Sta vi mislite?

    ОдговориИзбриши