недеља, 19. мај 2013.

Prolećna Pogača-Lupo Poagača

Proleće je, vreme je da krenete na pijacu i potražite ukusno povrće..pre svega tikvice kojima je trenutno sezona i koje su sada mlade i preukusne.
A šta će te sa njima?
Evo jedne predivne ideje!!!

KARAKTERISTIKE
• Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….
• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W



Lupo Prolećna Pogača
Potrebno je:
400g brašna
1dcl ulja
3dcl vode
 1kašika bosiljka
pola kocke kvasca
kašikica soli
Za premaz 
ajvar ili kečap ili kisela pavlaka
Za nadev
1 manja tikvica
4-5 šampinjona
 50g sira trapista
Priprema testa:
Kvasac i malo šećera rastopiti u 1dcl mlake vode.
Kada zapeni pomešati sa ostatkom vode, ulja i brašna.
Dodfati so i bosiljak i zamesiti mekano tetso.
Prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 40-tak minuta.
Potom predgrejati Lupo Gril Pekač-5 minuta.
tetso ne premesiti već rukama rastanjiti  u posudi od pekača.
Od gore premazati ajvarom.
Poredjati tikvice-kolutove tanko sečene kao i šampinjone.
Peći oko 20-tak minuta.
Tačnije kada koristite lupo Pizza Pekač jako je vazno da prilikom pečenja imate u vidu debljinu tetsa.
Ukoliko Poagaču niste jako prstima razvukli i tetso je deblje računajte da će vreme pečenja biti duže.
Ono što je odlično kpd lupo Pekača je što možete uvek staviti manje vreme pečenja pa potom dopeći.
Ako pečete u rerni pecite oko 30 -40 minuta na 220C ili 200.
Gootovu pogaču pospite narendanim trapistom.

1 коментар: