среда, 8. мај 2013.

Bogata Trpeza Astal Kuhinje i Lupo Marshalla

Potpuno oduševljena novim proizvodima Lupo Marshall, Sosoom od belog luka i sosom od nara, koji je moj najveći favorit.
Sasvim prirodni dodaci, visokog kvaliteta.
Pa pogledajte samo kakva su jela..o moj bože...što bi rekli Amerikanci...a mi samo njam..njam...


  • Dobija se dehidratacijom tj. odstranjivanjem vode, kroz termički proces u tankovima od nerđajućeg čelika, pri čemu nastaje 100% ekstrakt nara.
  • Proizvod ne sadrži ni jedan drugi sastojak osim ekstrakta nara.
  • Jedna kašičica ekstrakta zamenjuje dva cela nara.

    Nar – Čudotvorni eliksir zdravlja Nar(Punica granatum) je kod mnogih naroda smatran simbolom plodnosti koji donosi sreću u kuću. Drevni Egipćani sahranjivani su sa ovim voćkama jer su verovali da ona simbolizuje nadu u novi život, a na mnogim slikama Devica Marija ili mali Isus u ruci drže nar.
    Ova izuzetna voćka veoma je prisutna u libanskoj, iranskoj, turskoj, grčkoj i indijskoj kuhinji, a zbog blagotvornog dejstva na zdravlje često se koristi u narodnoj medicini i u kozmetici.
    Mnoge studije su potvrdile da se radi o jednom od najlekovitijih voća na svetu zbog blagotvornog uticaja na kardiovaskularni, nervni i koštani sistem.

    ANTIOKSIDANS
    Za sok od nara je dokazano da ima veće antioksidansno delovanje čak i od crnog vina i zelenog čaja. Za podizanje imuniteta i prevenciju zdravstvenih poremećaja stručnjaci preporučuju dnevnu konzumaciju 2,5 decilitra sveže isceđenog ili kvalitetnog kupovnog soka nara.
    ČUVA SRCE I KOSTI
    Pokazalo se i da dnevna doza ekstrakta nara može pomoći u snižavanju krvnog pritiska i nivoa holesterola. Naučnici smatraju da smanjuje rizik od srčanih bolesti kod gojaznih osoba za 17 posto.Deluje i antiaterogeno, odnosno sprečava aterosklerozu. Izraelski naučnici otkrili su da uzimanje čaše soka od nara dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ispijanjem ovog soka u trajanju od godinu dana, krvni pritisak se smanjuje za oko 21 procenat, a značajno pojačava dotok krvi u srce.
    Sadrži fitohemikalije koje podstiču stvaranje serotonina za bolje raspoloženje i estrogena za održavanje koštane mase, a ovo otkriće izuzetno je bitno za prevenciju osteoporoze.

    UBLAŽAVA TEGOBE U KLIMAKSU
    Prema bečkom profesoru Hademaru Bankhoferu, ginekolozi su utvrdili da se konzumiranjem jednog nara dnevno, ublažavaju tegobe u klimaksu.U naru su sadržane materije veoma slične estrogenima i zato veoma pozitivno utiču na nivo hormona.Obiluje fitoestrogenima, koji olakšavaju simptome menopauze i predmenopauze, poput valunga, promena raspoloženja, noćnog znojenja i manjka libida.
    BOGAT VITAMINOM C
    Nar spada među najstarije voćke koje su se koristile u lekovite svrhe. Još u antičko doba važio je za prirodni lek jer je utvrđeno da sok od nara poboljšava apetit i reguliše rad želuca. Danas se zna da je nar pun vitamina C.Sto mililitara nara sadrži čak 16 odsto potrebne dnevne količine vitamina C za odrasle osobe. Smatra se odličnim sredstvom protiv upalnih procesa i skorbuta, a odličan je izvor vitamina B5, kalijuma, prirodnih fenola poput elagitanina i flavonoida.Podstiče i izlučivanje mokraće i lučenje žuči. Osim toga, ima jako dejstvo protiv bolova i upala.
    PREPORUČLJIV TRUDNICAMA
    U kombinaciji sa sokom od šargarepe i cvekle preporučuje se trudnicama zato što sadrži vitamine grupe B, gvožđe, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, natrijum i vitamin PP. Pozitivno deluje na prenatalni rast i razvoj deteta, pogotovo mozga.
    BLAGOTVORAN ZA PROSTATU
    Nove studije pokazuju i da biljni hormoni nara snižavaju rizik za pojavu i sprečava dalji razvoj raka prostate. Nar ima pozitivan uticaj na vrednost tumor-markera za prostatu, PSA-markera. Ali, da bi se oslobodili zloćudnih ćelija kod karcinoma prostate, muškarci mesecima, svakog dana, treba da piju četvrt litra soka od nara, pokazala su naučna istraživanja.
    ČUVAR MLADOSTI I LEPOTE
    Nar je voćka protiv starenja i pomaže mladim ženama sa hormonskim problemima. Bogatstvo antioksidanata čini ulje nara moćnim saveznikom protiv starenja. Vraća elastičnost koži, ujedno se boreći protiv ekcema, psorijaze i suncem opečene kože. Ko redovno jede nar, imaće čvrste nokte i lepu kosu, a i duševno neraspoloženje će nestati, tvrde naučnici.
    Uz sve nabrojeno, sok od nara poboljšava erektilnu funkciju i podiže kvalitet spermatozoida.
    Kupovina i dodatne Informacije na telefon 069 87 87 460

    Mekana Teletina u Sosu od Nara


Potrebno je
 500g teletine od buta ili vrata
2 glavice manjeg belog luka
slanine-mesnate isečene na trake oko 100g
voda
ulje
so i biber po potrebi

Meso oprati i posoliti, dobro, mestimično probušite vrhom noža i u te rupie "ugurajte" beli luk-jedan čen, ili pola i slaninu.

Slaninu još dodatno isecite na sitne kocke i čenove belog luka isecite tačnije prepolovite uzduž.
Potom meso stavite u jednu veliku vatrostalnu posudu da ima mesta za saft.
Dodajte vode skoro da meso bude skroz u njoj i 2dcl ulja.
Poklopite.
Stavite na laganu vatru da se kuva.
U zavisnosti od veličine toliko će trajati i kuvanje.
Obično oko 1h.
Potrebno je tokom pečenja okretati meso.
Kada voda isčezne i meso potamni-dobije pečenu boju -gotovo je.
Na kraju dodati kašikicu sosa od nara.
Takodje ako u toku kuvanja voda ispari a vama se čini da meso j još uvek tvrdo slobodno dodajte još vode!!!



Salata sa Extraktom od nara 

Iliti Salata eliksir zdravlja!!!

Potrebno je:
3-glave zelene salate
2 barena jajeta
so
malo ulja
malo šećera
malo bibera
Priprema
Salatu oprati, potom podeliti u listove.
Staviti u sud za salatu, dodati malo ulj-par kapi, te soli i kašikicu ekstrata nara.
Malo i pošećerite.
Obarena jaja očistite isecite na kolutove i pomešajte sa salatom.
Pečena piletina sa ekstratom belog luka
Pijani šaran sa ekstratom belog luka
Sasvim prirodno, lako, specijalitet Vojvodjana kraj Dunava sa Ekstratom belog luka.

Potrebno je:

1.5-2kg šaran

2 glavice belog luka
ili
ekstrakt belog luka

300g mesnate suve slanine

3dcl belog vina

0.5l vode

Priprema:
Sarana ocistiti,oprati i jednim ostrim nozem napravite "zareze" popreko po celoj duzini ribe sa jedne i druge strane.Svaki zarez malo dublje izbusiti spicastim nozem kako bi se mogla staviti traka od slanine.
Od ukupne kolicine slanine,pola slanine iseci na trake velicine recimo 8 cm,sirine 1cm,a ostatak iseci na kockice.
Beli luk iseci na kocke takodje.
Stavljati trakice slanine u proreze a i beli luk,pobiberisati po ukusu,ja stavim malo vise bibera i aleve slatke paprike.
Umesto iseckanog belog luka ovog puta sam šarana "premazala Ekstraktom belog luka", koji u stvari čini visokokvalitetni beli sos od prirodnog belog luka, a kojim će te uštedeti vreme te dobiti jednako ukusnu ribu!!!
Celog sarana tako uraditi-naspikovati.
U stomak sarana staviti kocke slanine i belog luka,i bibera.
Tako nadevenog sarana staviti u veće djuvece kako bi ceo stao u njega.Preliti ga uljem i vinom, a u djuvece staviti pola litre vode.Pece se u podgrejanoj rerni 1 do 1.5h. na 200C .
Tokom pecenja vecom kasikom ga stalno prelivati smesom iz djuveceta.

Posna varijanta:
Ne koristite slaninu,vec proreze punite seckanim persunom i belim lukom.

Mozete ako je sezona staviti u punjenje i sitno seckanu mirodjiju.





EKSTRAT BELOG LUKA

  • Ekstrakt sos od belog luka za ukusnija jela i bolje zdravlje.
  • Posebnom tehnologijom isceđen beli luk i iz njega odstranjen deo koji stvara neugodan miris prilikom konzumiranja.
  • Boca od 250 ml zamenjuje 3 kg luka.

    Beli luk – Biljka spasa Beli luk (Allium sativum) od davnina je poznat kao vrlo moćan prirodni lek za mnoge bolesti. Veoma je značajno što beli luk zadržava lekovita svojstva u kuvanom kao i u svežem stanju.

    ANTIOKSIDANS I ANTIBIOTIK
    Ova biljka je dokazan antibiotik, pa se veoma često upotrebljava za suzbijanje prehlade i gripa, olakšava iskašljavanje i izbacivanje sluzi. Takođe je koristan i kao preventiva protiv ovih bolesti.
    ŠTITI OD SRČANOG I MOŽDANOG UDARA
    Beli luk snižava krvni pritisak kao i nivo holesterola i triglicerida u krvi. Na taj način štiti krvne sudove i čini prirodnu preventivu kardiovaskularnih bolesti.

    SMANJUJE RIZIK NASTANKA KANCERA
    Redovnim konzumiranjem belog luka umanjuje se rizik od pojave raka, povećava imunitet i proizvodnja antitela u organizmu. Potvrđeno je da deluje protiv ćelija tumora pa je korisno pomoćno prirodno sredstvo za lečenje raka.
    ŠTITI CREVNI SISTEM
    Beli luk deluje protiv crevnih parazita. Upotrebljen u malim količinama, kao dodatak jelima koja izazivaju gasove (pasulj, grašak…), umanjuje nadimanje stomaka.
    ČUVAR VITALNOSTI
    Beli luk otklanja umor, napetost, uznemirenost i popravlja raspoloženje, zahvaljujući mineralu selenu koji se nalazi u ovoj biljci. Usporava proces starenja.
    Inace ova biljka se primenjuje u lečenju katarakte, bronhitisa, Parkinsonove bolesti.
    Kupovina i dodatne Informacije na telefon 069 87 87 460

2 коментара:

  1. Mmmm, sve tako fino izgleda, ne znam sta bih prvo probala!:)) Zanimljiv mi je taj ekstrakt nara, ne znam da li ga ima ovde kod nas jer cak ni svez nar nekada ne mogu da nabavim, moracu da pronjuskam malo po radnjama.:))

    ОдговориИзбриши