среда, 24. април 2013.

Hleb od Heljdinog Brašna i Semenki u Lupo Marshall Pekarici

Fenomenalan hleb od mešavine brašna za Heljdin hleb.
Sa semenkama suncokreta i bundeve.
u Lupo marshall pekarici za samo 90 minuta kompletne pripreme i pečenja.
Ako ne možete da nabavite mešavinu brašna za Heljdin hleb, stavite određenu količinu Heljdinog brašna i manje belog brašna.

 Potrebno je:
za hleb od 500-600g-Mala vekna
460g Heljdinog mešanog brašna za polucrni hleb
ili 340g heljdinog brašna
120g belog brašna
1 kašikica soli
20g margarina isecenog na kocke
malo šećera
2 kašikice suvog kvasca
50g semenki suncokreta
50g semenki bundeve
Sve sastojke staviti u pleh za pripremu.
Koristila sam program broj 5.
to je program z ahleb od Prekrupe ili pravljenje polucrnog hleba.
Uključiti pekaricu.
Vreme pečenja, obzirom da je hleb manje gramaže smanjiti, tako što će te 20 minuta pre završetka pečenja pritisnuti taster START i završiti sa pečenjem.
Kako možete birati boju kore, preporučujem da izaberete najsvetliju.



KARAKTERISTIKE
• Potpuno automatizovan aparat za hleb, pripremu i pečenje testa od svih vrsta brašna
• Pozitivan zdravstveni aspekt, priprema bez aditiva, potpuno zdrav hleb
• 10 programa
• 8 programa sa celokupnim procesom: mešanje, narastanje i pečenje hleba ili kolača
• Težina hleba 800 g – 1.350 g
• Digitalno podešavanje debljine i boje korice hleba
• Vreme celokupnog procesa u zavisnosti od izabranog programa
• 1h 58min – 3h 50min
• Poseban program za kuvanje džemova, max. 1,5 kg
• Poseban program samo pripreme testa za kasnije oblikovanje i pečenje u drugim posudama
• Mogućnost podešavanja odloženog završetka procesa pečenja, max. 13h
• Posuda za pripremanje se vadi i veoma lako održava
• Posuda je izrađena od čelik-aluminijuma, premazana ekološki ispitanim materijalom
• Dodatna oprema: merice za brašno, vodu, so, šećer
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 800 W

6 коментара:

  1. Ovo se stvarno zove kruh sa sjemenkama! Obožavam kruh s bučinim sjemenkama!

    ОдговориИзбриши
  2. Kruh mi odlično izgleda, a kombinacija heljdinog brašna i bučinih sjemenki jako dobro zvuči !

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan kruh, nedavno sam konačno uspjela nabaviti heljdino brašno. Nikada ne koristim kupovne mješavine, u njih svašta stave kao i u kruh u pekarnici. Domaći, ovakav, najbolji je.

    ОдговориИзбриши
  4. Sada moram da kupim Lupo marshall pekaricu. Kod mene na Gorenje pekarici ne mogu da skraćujem vreme pečenja.

    ОдговориИзбриши
  5. Nešto mi nije jasno u vezi ovog recepta. U uvodu piše da je kompletno vreme pripreme i pečenja 90 minuta, a kasnije se navodi da se sprema u programu br. 5 koji traje 3h (kako je navedeno http://www.30minuta.rs/heljdin-hleb/).
    Druga stvar koja me buni je količina tečnosti. Naime radio sam sve po receptu, ali jednostavno 250 ml je bilo premalo. Čak se ni testo nije formiralo sa tom količinom vode, već je bilo suvo kao tek malo ovlaženo zgrudvano brašno, pa sam dodao još 3 supene kašike vode (45 ml), te je onda testo bilo ok.
    Da li neko zna u čemu je problem? Možda je heljdino brašno koje sam koristio bilo takvo da je zahtevalo više vode.

    ОдговориИзбриши