уторак, 2. април 2013.

Baklava sa Keksom iz Pizza Grill Pekača

Ako nečemu ne mogu da odolim, to su baklave, probala sam svakakve, sa makom, sa rasima, sa medom .....
Ove sam pekla u pizza Gril Lupo Pekaču, i znate šta, za samo 30 minuta će te imati fantastičan desert, plus 15 minuta pripreme-
Kako?
Čitaj dalje....





KARAKTERISTIKE
• Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….
• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W



Potrebno je:
500g kora z abaklavu
300g mlevenog keksa
250g margarina
200g šećera
3dcl vode
za sirup
500g šećera
5dcl vode 
plus 2dcl slatke pavlake

FOTO PRIKAZ KORAK PO KORAK

Priprema:
Kore preseći tako da imate četiri kocke.
Znači preseći na pola po sredini i uzduž.
U loncu istopite šećer, vodu i margarin iseckan na kocke,
Kada se sve lepo istopi dodati mleveni keks i sve lepo sjediniti da se dobije lepa smesa.
Na jedan kraj kore staviti varjaču a ostatak kore premazati kašikom jelovnom, filom od keksa.
Uviti u rolnu. Potom malo zgužvati da se dobije manji "paketić", izvući varjaču, koja vam u stvari to gužvanje olakšava i redjati u lupo pekač tepsiju.
Kada sve sastojke potrošite,  prelijte sa 2dcl slatke pavlake,pekač stavite na 30 minuta-vreme pečenja.
Znači bez prethodnog grejanja.
Možete povremeno pregledavati tj nadgledati kako ide pečenje.
Gotovu baklavu preliti vrućim sirupom od šećera i vode.
Zaisrta ukusno, savršeno pečene, ja sam stvarno iznenadjena brzinom pečenja i uopšte mogućnošću da ovako ukusan desert pripremim za 30 minuta a plus koji je fantastično ispečen.


    1. 2

2 коментара: