субота, 23. март 2013.

Ručak za 30 minuta!

Ovog puta sam kuvala na tri fronta.
Prvo samčorbu kuvala u fantastičnom Lupo Lončiću, meso sam pekla u Pizza Pekaču a Kolač u Mini Pekarici.
Lako je uz Lupo Marshall posudje!!!!


KARAKTERISTIKE
• Šerpe izradjene od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma

• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat titanijum
• Ručke od nerđajućeg čelika sa silikonskom zaštitnom navlakom
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Laka za održavanje i korišćenje
• Pogodna za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik posude: 28 cm / 24 cm / 20 cm
• Visina posude: 13 cm / 12 cm / 9 cm
• Debljina zidova / dna posude: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: crvena


Čorba od karfiola, krompira i dimljenog sira


Potrebno je:
2 manja krompira
1 manja glavica karfiola
100g dimljenog sira
1l vode
1 kašika začina c
1 kašika kisele pavlake
pola kašikice sirćeta

PRIPREMA:

Karfiol oprati i podeliti na sitne cvetove. Krompir očistiti pa zajedno sa karfiolom malo probariti.
Iscediti povrće i staviti u serpu sa 1l vode i začinima.
Kuvati dok ne omekša, potom pred sam kraj kuvanja dodati dimljeni sir koji ste prethodno izrendali , te kiselu pavlaku i sirće.
Mogu se zakuvati i rezanci.

KARAKTERISTIKE
• Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….

• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W




Cordon Blue ili Lupo Plava Traka
Ideju sam dobila od drage prijateljice, inače žene koja predivne stvari pravi u kuhinji.
Original možete videti ovde.
Potrebno je:
4 pileća filea
malo bibera
začin C
malo suvog origana
4 lista praške šunke
4 tanka lista trapista
ulja
jaje
prezle
može i parmezan
Priprema:
Meso dobro izudatarti maljem, potom staviti kratko u vrelu vodu tj u šerpu i kratko prokuvati.
zatim svaku šniclu puniti listom trapista i šunke. Preklopiti drugom šniclom.
Zato i treba da budu što tanje.
Pritisnuti krajeve prstima da se spoje.
Uviti u prezlu i parmezan pa umočiti u jaje koje ste prethodno izmiksali pa ponovo u prezle.
Ako nemate lupo Grill Pekač pecite trake u rerni na 200C oko 40 tak minuta u vatrostalnu jenu poredjajte i od gore prelijte uljem tek tek.
Ako pečete u Lupo Grill Pizza Pekaču, prvo ga predgrejte 5 minuta a potom poredjajte meso. Dodajte malo ulja.
Na tajmeru stavite na 20 minuta.
pecite uz povremeno proveravanje jer u zavisnosti od debljine mesa zavisi će i vreme pečenja.Znači možda će trebati do peći 5 do 10 minuta na ovo vreme.






KARAKTERISTIKE
• Potpuno automatizovan aparat za hleb, pripremu i pečenje testa od svih vrsta brašna

• Pozitivan zdravstveni aspekt, priprema bez aditiva, potpuno zdrav hleb
• 10 programa
• 8 programa sa celokupnim procesom: mešanje, narastanje i pečenje hleba ili kolača
• Težina hleba 800 g – 1.350 g
• Digitalno podešavanje debljine i boje korice hleba
• Vreme celokupnog procesa u zavisnosti od izabranog programa
• 1h 58min – 3h 50min
• Poseban program za kuvanje džemova, max. 1,5 kg
• Poseban program samo pripreme testa za kasnije oblikovanje i pečenje u drugim posudama
• Mogućnost podešavanja odloženog završetka procesa pečenja, max. 13h
• Posuda za pripremanje se vadi i veoma lako održava
• Posuda je izrađena od čelik-aluminijuma, premazana ekološki ispitanim materijalom
• Dodatna oprema: merice za brašno, vodu, so, šećer
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 800 W


Bogati Čokoladni Kolač
Stavite sve sastojke u pekaricu istajmingujte vreme i uživajte!!!
Ja sam unela male izmene u recept, ali zaista su sitne ali ukus od njih postaje fenomenalan.
Ovaj recept bi nazvala i Sacher snite iz mini pekare.
Božanstveno!!!
Potrebno je:
300g šećera u prahu
200g putera
3 jajeta
1 kesica vanil šećera
1 kašikica extrakta ruma
70g kakaa
400g brašna
1 kašikica praška za pecivo
prstohvat soli
Sve sastojke staviti u pleh.
Uključiti na program broj6 Kolač.
Vreme 120 minuta
U to vreme je uključeno i mešenje i odmaranje i pečenje.
Preporučujem da u izboru korice to bude svetla.


Ideja plus mođete ovaj kolač preseći na pola uzduđno ili na dva dela ii pre,azati pekmezom od kajsija.

5 коментара: