четвртак, 7. март 2013.

Osnovni recept za hleb-Lupo Marshall Mini Pekarica!


Znam da neki od vas  prosto najviše volu da pobrašnjave ruke, odnosno da uživaju da umese testo i sami ispeku hleb.
Malo dajte sebi oduška. Pustite ruke da malo odmore...:)
U tome će vam zasigurno pomoći Lupo Marshall Pekarica.






KARAKTERISTIKE
• Potpuno automatizovan aparat za hleb, pripremu i pečenje testa od svih vrsta brašna

• Pozitivan zdravstveni aspekt, priprema bez aditiva, potpuno zdrav hleb
• 10 programa
• 8 programa sa celokupnim procesom: mešanje, narastanje i pečenje hleba ili kolača
• Težina hleba 800 g – 1.350 g
• Digitalno podešavanje debljine i boje korice hleba
• Vreme celokupnog procesa u zavisnosti od izabranog programa
• 1h 58min – 3h 50min
• Poseban program za kuvanje džemova, max. 1,5 kg
• Poseban program samo pripreme testa za kasnije oblikovanje i pečenje u drugim posudama
• Mogućnost podešavanja odloženog završetka procesa pečenja, max. 13h
• Posuda za pripremanje se vadi i veoma lako održava
• Posuda je izrađena od čelik-aluminijuma, premazana ekološki ispitanim materijalom
• Dodatna oprema: merice za brašno, vodu, so, šećer
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 800 W



Znam da sve vas za početak interesuje tetso za osnovni hleb.
Potrebno je:
250ml vode
460g brašna T-400
2 kašike supene istopljenog margarina ili ulja
1 supena kašika šećera
1 čajna kašika soli
1 kesica suvog kvasca7g


Priprema:
Priprema u mini pekari je veoma laka.
Potrebno je samo sve sastojke dodati u kalup, potom programirati Osnovni  program.
Za početak će se testo prvo umesiti, potom odmarati i na kraju ispeći.
Vreme celokupnog procesa iznosi 3h.



Enjoy!!!


16 коментара:

  1. Nisam od onih koje pronalaze nešto posebno u mješenju kruha. Više od 10 godina imam pekač kruha, na žalost nije ovakav vodoravni jer u to vrijeme još ih nisu radili takve. Svakome preporučam dobar pekač.

    ОдговориИзбриши
  2. Nekada davno sam imala pekaricu, dok su deca bila mala, sada je nemam ali ovo je spas za zaposlene žene. Vera,topli pozdrav od Pomoravke.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja isto koristim pekač već osam godina, zapravo već sam ih tri promijenila ali svaki dan pečemo kruh ili mi je jako zgodan po ljeti. Odemo na more i on mi umijesi tijesto za pizzu, ja dođem doma i samo filujem...

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман11. март 2013. 12:35

    Pozdrav. Da li pekac ima dvije lopatice za mijesanje? Ja ga koristim za sve sto treba zamijesiti .Moja desna ruka ....

    ОдговориИзбриши
  5. Pekac ima dve lopatice, za sve koji ga nemaju a zaposleni su i stede vreme za svoje najmilije, toplo preporucujem!

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман8. мај 2015. 13:03

    Molim Vas,napisite kako pokrecete ovaj aparat .Hvala!

    ОдговориИзбриши
  7. bez obzira na recepturu i opciju veličine kruha,kao i izbor od svijetle do tamne boje korice,ispečeni kruh u pekaču Lupo Marshall Family ima prepečenu i pretvrdu koricu (zube polomiti).....aparat upotrijebljen 5-6 puta,praktično nov i skuplja prašinu umjesto da radi

    ОдговориИзбриши
  8. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  9. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  10. Koja je cijena ovog pekaca, ozbiljno razmišljam da ga kupim, hvala

    ОдговориИзбриши
  11. Koja je cijena ovog pekaca, ozbiljno razmišljam da ga kupim, hvala

    ОдговориИзбриши
  12. ja imam već dugo ovu pekaricu ,sada je u kvaru tj jedna lopatica se nevrti pa me interesuje gde ima servis za nju u beogradu.pozdrav i unapred hvala

    ОдговориИзбриши
  13. Ja sam dobila ovaj aparat ali nemam nikakvo uputstvo kako se pokrece i kako programe biram. Mozda i ne radi ☹️, a izgleda ok.
    Primi struju i pise neko vrijeme...pamolim ako neko ima ima stvo da mi slika i posalje

    ОдговориИзбриши