уторак, 19. фебруар 2013.

Rucak za 30 minuta!!-Čorba od sira, Ćufte u bešamel sosu i Pesak Torta

Jedan preukusan i bogat kalorijama ručak iz Astal Kuhinje u saradnji sa mojim dragim prijateljima Lupo Marshall Posudjem.
Proverite zašto drugi proizvodjači nemaju šanse pored ovako visokofunkcionalnog i kvalitetnog posudja!!!


Odlično posudje za pripremu ukusnih čorbi.
Kvalitet na prvom mestu.


Šerpe koje kuvaju samo 30 minuta, pogledajte ovde.
• Šerpe izradjene od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat titanijum
• Ručke od nerđajućeg čelika sa silikonskom zaštitnom navlakom
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Laka za održavanje i korišćenje
• Pogodna za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik posude: 28 cm / 24 cm / 20 cm
• Visina posude: 13 cm / 12 cm / 9 cm
• Debljina zidova / dna posude: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: crvena


Čorba od Sira


Potrebno je:
150g kačkavalja
2 topljena sira-u trouglu najbolje
malo ulja
1 kašika brašna
1 kocka za supu
2dcl kisele pavlake
peršun
Priprema:
Na malo ulja propržiti kašiku brašna, sipati vodu oko 8dcl i dodati kockicu supe-koncentrat.
Kada provri dodati narendan kačkavalj i topljeni sir.
Malo prokuvati.
Začiniti još po ukusu ako je potrebno, dodati kiselu pavlaku i sitno iseckan peršun, služiti toplo.



Ćufte od belog mesa u bešamel sosu
Mnogo dobar ručak!

Za ćufte je potrebno:
500g mlevenog pilećeg belog mesa
1 jaje sitno samleveno takodje
1 kifla manja
biber po ukusu
soli i začina C
1 kašikica seckanog peršunovog lišća
malo mleka
ulje
Priprema:
Kiflu potopiti u malo mleka npr 1dcl.
Ocediti potom i dodati u mleveno meso.
Dodati sve ostale navedene sastojke.
Važno je dobro začiniti.
Masu dobro pomešati, da se svi sastojci sjedine, 
Od ove smese praviti loptice.
Redjati u prethodno zagrejan pekač
u zavisnosti od veličine loptica peći u pekaču 10-tak minuta ili u klasičnoj rerni dok ne porumene na 200C oko 20 minuta.
Potom ih poredjati u vatrostalan sud i pripremiti bešamel sos.
Potrebno je za bešamel sos:
za pola litre sosa:
20g margarina
20g brašna
2.5dcl mleka
so, biber
malo sirćeta ili limunovog soka
2dcl kisele pavlake
Od navedenih sastojaka napraviti sos, tako što prvo zagrejete margarin dodate brašno, pa mleko, začine i na kraju kiselu pavlaku.
Ako sve pečete u pekaču, prelijte pileće ćufte ovim sosom i od gore narendajte sir te zapecite 5-7 minuta
Ili ako su vam ćufte u vatrsotalnoj posudi, prelijte ih sosom narendajte sir trapist od gore i pecie tačnije zapecite u rerni 10tak minuta.




Pesak Torta
Torta koje ne iziskuje puno vremena, pečennje kora a jednako će oduševiti vaše goste ili zasladiti ukućane nakon napornog dana!
Takodje da moram da napomenem da torta može da se napravi u pola mere, čak preporučujem ako je u pitanju desert za ukućane.
Potrebno je:
2 litre mleka
7 pudinga od vanile
2 margarina 500g
250g prah šećera
200g Milka čokolade ili čokolade za kuvanje
300g mlevenog plazma keksa
200g kokosa
5dcl slatke pavlake
Priprema:
Skuvatu u 2l mleka sve pudinge od vanile zajedno sa još dodatkom 18 kašika kristal šećera.
Umutiti penasto margarin sa prah šećerom.
Te kada se puding malo prohladi dodati tj pomešati sa margarinom i prah šećerom.
Polako, najbolje kašiku po kašiku.
Smesu podeliti na tri dela.
U jedan deo staviti pomešati plazma keks.
Obično to i bude donja kora jer se lepo oblikuje.
Drugi fil pomešati sa kokosom, ili orasima ili pečenim lešnicima
Prekriti potom prvi sloj.
I u treći deo otopiti čokoladu.
Sve lepo pomešati i prekriti trećdrugi sloj torte.
Ukrasiti slatkom pavlakom.



Ne propustite da nabavite najprodavaniji proizvod u regionu.
Pizza Pekač-kuhinjski uredjaj 21. veka.




KARAKTERISTIKE
• Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….
• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W


4 коментара:

  1. Odličan ručak, torta mi se najviše sviđa :)

    ОдговориИзбриши
  2. Bas si brza, meni bi za ovo trebalo sat i po!

    ОдговориИзбриши
  3. Juhu ću, po svoj prilici, probati još danas, a ćuftice možda neki drugi dan. Sve izgleda više nego odlično.

    ОдговориИзбриши
  4. Jako dobar ručak, a pripremiti ga u tako malo vremena je baš super i velika prednost. Juha mi je prvi odabir, a zatim ću dalje :)

    ОдговориИзбриши