понедељак, 11. фебруар 2013.

Italijanska Fokača iz Lupo Grill Pekača

Italijanska Fokača je meni omiljena, posebno sa maslinama i krupnom morskom soli...
Da bi ste je napravili ovako lepu rumenu i krckavu a unutra meku treba vam samo 20-tak minuta .
Kako?
Lako, sa Lupo Grill Pekačem...
Potrebno je:
270g brašna
kašikica soli
1 kašika jelovna maslinovog ulja
100g maslina
1 kašikica suvog bosiljka
2dcl vode
1dcl maslinovog ulja
1og kvasca
krupna morska so


KARAKTERISTIKE
• Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….
• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W




Priprema:
Brašno prosejte sa soli u sud za mešenje.
U malo vode rastopite kvasac.
Potom ga tako zapenušanog stavite u brašno.
Dodajte ostatak vode i 1dcl ulja.
Dodajte i bosiljak.
Zamesite meko test.
Prekrijte sud krpom i ostavite da se odmara bar 45 minta.
Kada se testo vidno udvostručilo, ugrejte Lupo Grill Pekač na 5 minuta.
Zatim ga otvorite i testo u njemu oblikujteu pogaču, ne mora biti pravog oblika.
Važno je da testo ponovo ne premesujete.
Treba da bude debljine oko 1cm.
Potom je premažite maslinovim uljem.
Od gore poredjajte masline i pospite krupnom morskom soli.
Zatvorite pekač i tajmingujte ga na 10 minuta.
Ja sam nakon tih deset minuta stavila da se peče na još dodatnih 5 minuta, jer volim da bude malo rešija.
U zavisnosti od toga koju debljinu testa ste razvukli tako će te podesiti dodatne minuta ali neki max je 15 minuta pečenja!!

Enjoy!!!

4 коментара: