понедељак, 04. фебруар 2013.

Alimenta Sutlijaš

Zaista ne poznajem nikog ko ne voli sutlijaš, ili što bi se reklo Pirinač u mleku...neki ga čak zovu i Pirindžara Mara....
Lagan, ali ne baš brz dezert, koji rado spremam.
Uz Alimenta Cimet, poseban ugodjaj u ove hladne dane!!!

Potrebno je:
0,5l mleka
0,5 l vode
2 vanil šećera
250ml pirinča
150ml šećera
malo ulja
Priprema:
Stavite u šerpicu mleko i vodu da provru.
Takodje možete ako volite staviti i samo mleko.
Dodati šećer, vanil šećer i malo ulja.
Pirinač probrati, oprati.
Lada mleko provri dodati pirinač.
Smanjiti jačinu vatre i na laganoj vatri ga kuvati uz često mešanje.
Gotov servirati u manje činijice i obilno posuti cimetom.






Takodje treba naglasiti da je Alimenta.do.o. vodeća firma u regionu, Od 2004. godine proizvodnja je organizovana u novoizgrađenim savremenim pogonima u Veterniku. Pored dva proizvodna pogona ( mešaona i crevara ) u kojima se odvija osnovna proizvodnja, tu su i magacini velikog kapaciteta, i hladnjače za sirovine i gotove proizvode.
Proizvodni kapaciteti su dovoljni, da obezbede blagovremenu i sigurnu dostavu repromaterijala za sve naše kupce.
U eksploataciji je savremena nova oprema i mašine, kao i kvalifikovani i obučen radni kadar.
Kvalitet i zdravstvena ispravnost – bezbednost naših proizvoda redovno se kontoliše u nekoliko akreditovanih laboratorija.
Od 2007. god. proizvodnja se odvija u skladu sa  HACCP sertifikovanim sistemom bezbednosti.
Uz naše proizvode smo spremni da kupcima u svakom trenutku pružimo tehnološke savete i pomoć, u cilju najefikasnije i najekonomičnije upotrebe naših proizvoda u ostvarivanju njihovih projekata.  

3 коментара:

  1. Sutlijaš me uvek podseća na detinjstvo.Obožavam ga i uvek ga pravim samo s mlekom.

    ОдговориИзбриши
  2. Sutlijas, kao i slana jela od pirinca, budu jos ukusnija i kremastija ako se pirinac pre kuvanja ne pere. Pranjem se skida sloj skroba koji daje kremast ukus sutlijasu.

    ОдговориИзбриши