петак, 15. фебруар 2013.

Alimenta Kari Rižoto

Uz času belog vina ovaj kari rižoto će biti veoma ukusan ručak.
Potrebno je:

2dcl pirinča
1 manji crni luk
1 sargarepa
300g šnicli svinjskih ili pilećih
1 kasika kisele pavlake
1 kašikica karija
1 kasika zacina c
so
biber
ulje
Priprema
Pirinač obariti, sa 6dcl vode, procediti.
Šnicle iseci na trake
U tiganj staviti dve kasike ulja, ugrejati pa iseći crni luk što sitnije, dodati i šargarepu na isečenu na kolutove.
Dodati začine.
Malo proprziti, dodati 1dcl vode i dinstati na laganoj vatri.
Kada meso omekša. dodati pirinac i kiselu pavlaku.
Lagano kuvati na slaboj vatri uz povremeno mesanje. 
Kada se sve lepo sjedini i skuva sluziti toplo.




Takodje treba naglasiti da je Alimenta.do.o. vodeća firma u regionu, Od 2004. godine proizvodnja je organizovana u novoizgrađenim savremenim pogonima u Veterniku. Pored dva proizvodna pogona ( mešaona i crevara ) u kojima se odvija osnovna proizvodnja, tu su i magacini velikog kapaciteta, i hladnjače za sirovine i gotove proizvode.
Proizvodni kapaciteti su dovoljni, da obezbede blagovremenu i sigurnu dostavu repromaterijala za sve naše kupce.
U eksploataciji je savremena nova oprema i mašine, kao i kvalifikovani i obučen radni kadar.
Kvalitet i zdravstvena ispravnost – bezbednost naših proizvoda redovno se kontoliše u nekoliko akreditovanih laboratorija.
Od 2007. god. proizvodnja se odvija u skladu sa  HACCP sertifikovanim sistemom bezbednosti.
Uz naše proizvode smo spremni da kupcima u svakom trenutku pružimo tehnološke savete i pomoć, u cilju najefikasnije i najekonomičnije upotrebe naših proizvoda u ostvarivanju njihovih projekata.  

3 коментара:

  1. u zadnje vrijeme ne možemo zamisliti rižu bez curry-a, stvarno riža postane pravo ukusna i dobra. samo treba naći dobar curry!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična ideja za ručak! Curry mi je jedan od najdražih začina, ovaj rižoto bi u slast pojela :)

    ОдговориИзбриши
  3. Rižota su mi baš omiljena i evo još jednog koje odmah bilježim za isprobavanje, odlična kombinacija !

    ОдговориИзбриши