среда, 2. јануар 2013.

Slana Tost Torta i Alimenta Začin koji NE SMETA!




Već ste imali do sada priliku da se upoznate sa novim članom Astal Porodice.
To je Alimenta, vodeće preduzeće za trgovinu i proizvodnju začina i aditiva.
A kako mi Vojvodjani ne možemo bez kobasica onda vam je sasvim jasno da je Alimenta veoma važna za naš svakodnevni život...)
Pogotovo zimi!
Često sam muku mučila kupovinom starih začina koji su bili sve samo ne sveži i mirisni začini, zahvaljujući Alimenti mogla sam ponovo da osetim predivan miris origana, mlevenog ruzmarina, majorana, karanfilića..i mnoge druge!!!
Ovu tortu često pravim za praznike, ona je lepa, sočna ali joj taj neki poseban šmek daje upravo origano!
Slana Tost Torta

Potrebno je:
1 tost hleb
2dcl pavlake
200ml majoneza
200ml kecapa
300g sitnog slanog sira
4 kisela krastavcica
200g trapista
200g sunkarice
200g kobasica suvih tanko isečenih
1pakovanje sira u listovima ili narendanog trapista
Alimenta origano
Priprema:

Ja tost redjam uzduzno,znaci svaka “kora” je napravljena od cetiri parceta tosta.
Prvi sloj namazem pavlakom pomesanom sa sitnim sirom,poredjam preko toga sunkaricu tanko isecenu.
Na sunkaricu dodam jos malo sira da bi “drzao”gornji sloj.
Drugu koru namazem kecapom,narendam krastavcice,Preklopim sa trecim slojem.Namazem sa majonezom i narendam sira.Opet poredjam tost,pa namazem sa pavlakom i sirom ,stavim sir na listice i kobasice.Kod nas se taj sir zove “tost topi”,pakovanje sadrzi 6 kom.Stavim tri sira pa izmedju stavim kobasice,pa opet stavim tri sira.
Preklopim tortu i pomesam ostatak majoneza sa pavlakom i sitnim sirom.
Tortu premazem,narendam sira od gore i dodam malo origana!
Moze se praviti i duplo.Tada je torta cetvrtasta.
Kada se tanko sece bas je izdasna!




Takodje treba naglasiti da je Alimenta.do.o. vodeća firma u regionu, Od 2004. godine proizvodnja je organizovana u novoizgrađenim savremenim pogonima u Veterniku. Pored dva proizvodna pogona ( mešaona i crevara ) u kojima se odvija osnovna proizvodnja, tu su i magacini velikog kapaciteta, i hladnjače za sirovine i gotove proizvode.
Proizvodni kapaciteti su dovoljni, da obezbede blagovremenu i sigurnu dostavu repromaterijala za sve naše kupce.
U eksploataciji je savremena nova oprema i mašine, kao i kvalifikovani i obučen radni kadar.
Kvalitet i zdravstvena ispravnost – bezbednost naših proizvoda redovno se kontoliše u nekoliko akreditovanih laboratorija.
Od 2007. god. proizvodnja se odvija u skladu sa  HACCP sertifikovanim sistemom bezbednosti.
Uz naše proizvode smo spremni da kupcima u svakom trenutku pružimo tehnološke savete i pomoć, u cilju najefikasnije i najekonomičnije upotrebe naših proizvoda u ostvarivanju njihovih projekata.  
Pa se vi pitajte zašto je Alimenta najbolji prijatelj Vojvodjanske Kuhinje!!!

4 коментара:

  1. Slana torta mi je super, volim ovakve torte koje su posebno dobre za počastiti društvo, ali i sebe finim zalogajem. A ne bih odbila niti komadić ovih domaćih kobasica, odlično !

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala draga moja, meni je omiljena ičesto je pravimo za praznike!

    ОдговориИзбриши
  3. Ovu tortu sam prvi put probala na jednoj proslavi i oduševila se. Čini mi se da je što duže stoji sve ukusnija, naravno, pod uslovom da nešto i ostane da odstoji :) Draga Vera želim ti uspešnu i veselu 2013. godinu, da svakog dana imaš razloga za osmeh i da i dalje sa uspehom pretačeš lepotu naše ravice u reči i slike! :-*

    ОдговориИзбриши