среда, 16. јануар 2013.

Gurmanska Pljeskavica iz Lupo Pekača

Sasvim je jeasno šta deca  a bogami i odrasli najviše vole da jedu.
To su svakako pljeskavice.
 Ja najviše volim da ih sama napravim.
I moram priznati da sam napokon našla recept za savršene pljeske, naravno veliki doprinos je imao i moj omiljeni pekač!




KARAKTERISTIKE
• Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….
• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W



Gurmanska Pljeskavica


Potrebno je:
za 10-tak pljeskavica
700g mlevene sitno mlevene junetine
1 jaje
1 veći luk ili 2 luka
malo začina , so, biber
3-4 kašika prezli

Postupak.
Zaamolite vašeg mesara da vam meso samelje dva puta ili štp sitnoje.
Stavite g au jedan veći sud.
Dodajte jaje.
Luk koji ste iseckali na sitne kocke
začine i prezle.
Zatim prvo pomešajte sve varjačoma  potom, najbolje čistim rukama, ja obožavam nakit ali kada mesim nešto rukama, obavezno skinem prstenje.
Šo duže mesite dobićete što bolju ujednačenu smesu.
Potom nauljenim rukama oblikujte loptice.
Rastanjite ih.
Redjajte u pekač.
Ja nisam u njega dodavala ulje.
Samo sam ih redjala na pleh.
Poklopila sam ga.
Tempirala na 10minuta.
Ako volite malo reš možete dopeći.
Nama su bile odlične.

Ako ih pak  pečete u Lupo Tiganju.
Pecite ih dva minuta sa jend , dv aminuta sa druge strane.
Neka tada budu malo deblje.
U tiganj dodati bar oko 1dcl ulja ili manje.

Gurmanske Ćufte u Sosu od pavlake i šampinjona
Od ove smese za pljeskavice sam pravila i ćufte.
Sistem pečenja je sasvim isti pa ću napisati sastojke potrebne za Sos od pavlake i šampinjona.
Potrebno je:
200g šampinjona
40g maslaca
so biber
1 kašika gustina
2dcl kisele pavlake

Priprema:
U Lupo Tiganju otopiti maslac, dodati sitno iseckane šampinjone, posoliti ih i prodinstati.
Može se dodati i malo ulja..
Pobiberiti po ukusu.
Na kraju dinstanja dodati gustin i kiselu pavlaku.
Brzo i lako i to može svako!!!

2 коментара:

  1. Pljeskavice uvijek prolaze. Odlično! Što se pekača tiče, pojma nisam imala da nešto takvo postoji, a kako sam ja freak za sve male aparate za kuhinju, moram proučiti i ovaj.

    ОдговориИзбриши
  2. hahha, e za ovo svaka ti čast Verice! Nema mi ružnije nego kad žena mijesi a na rukama prstenje. Zamisli samo koliko se bakterija tu može zavući ispod svakog tog prstena....
    Ovo ti sve skupa super izgleda, volim pljeskavice i ćufte obožavam...

    ОдговориИзбриши