субота, 22. децембар 2012.

Pizza iz Pekača-kao iz pizzerije!

Uf, neznam kako bih vam opisala ovu pizzu.
Pravim je uvek u rerni.
A sada sam je pekla u mom omiljenom pomoćniku.Pizza Pekaču...I--...
takva je kao da su je upravo ispekli u pizza peći!
Mogla bih slobodno nazvati pizza kao iz pizerije!
A kad to kažem mislim na savrseno pečenu koru, odlično ispečen nadev i otopljen sir! 
A vrhunac je što se sve peko tačno 10 minuta!!!!


Pizza Pekač možete koristiti za pečenje mesa, pilećeg, svinjskog, telećeg.
Možete peći čak i ribu!
Slano i slatko.





Ono što mene kao kuvaricu amatera oduševljava kod pekača je sigurnost u pečenju i prilikom pečenja, tako da imate priliku da vam u pravljenju pizze pomognu i mali pomagači, koji će prosto uživati u tome.
Brzina pečenja je ono što mene oduševljava.


Moram vam reći da unutrašnja tepsija uopšte nije mala, i da postoji mogućnost da dokupite još jednu, prosto da ne mešate slano i slatko.
A evo i mere za pizza podlogu:
250g brašna
pola kocke kvasca
kašikica soli
1dcl maslinovog ulja
1dcl vode
malo šećera
Moj nadev:
1 tećeći narezak
200g pizza kečapa
origano
200g sira trapista
rukola
masline
Priprema testa:
u 1dcl vode sa malo šećera rastopite kvasac.
Kada zapeni dodate ga u brašno.Dodate i ulje.
Zamesite testo.
Ako je premekano dodajte još50g brašna.
Ostavite ga 30minuta da se odmori tj naraste.
Potom ga premesite i rastegnite rukama ili razvaljajte oklagijom na dimenzije tepsije.
Od gore premazite kečap.
Pospite origano.
Narendajte narezak.
Dodajte masline i sir-samo pola mere.
Tepsiju stavite u pekač.
Namestite na 10minuta.
Preklopite pekač.
Možete ga ostaviti slobodno i samog.
Pred sam kraj pečenja će vas upozoriti zvonom.
Kad istekne 10 minuta, otvorite pekač.
Pizza će biti baš savršeno pečena.
Od gore dodajte ostatak sira i rukolu.
Enjoy!!!

Isprobano, provereno i potpuna preporuka!!!!!

5 коментара:

  1. I lоѵeԁ aѕ much as you
    will гeceive carrіed out right here. Τhe sketch is attгactive, yοur authorеd
    material stуlish. nonеtheless, уou command
    get got an impatіencе over that yοu wish bе dеlіverіng the follоwing.
    unωell unquеstіοnably come
    further formerly again as exасtly the sаme
    nearly verу оftеn inside case you shield this hike.


    Alsο visіt my homepagе ...
    pikavippi
    Feel free to visit my weblog :

    ОдговориИзбриши
  2. Najpametniji kuhinjski aparat koji sam kupila. Koristim ga godinama i kao rostilj i kao toster i kao picapekac i za pecenje kiflica, pitica, kuvanje...Savrsen.
    Mali savet: poklopac iznutra je lako ocistiti parocistacem.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман1. јун 2014. 04:05

    mene zanima još samo CIJENA

    ОдговориИзбриши