четвртак, 6. децембар 2012.

Oslić sa ruzmarinom i belim lukom-POSNO!!!

Još nešto fino i mirisno iz Astal Kuhinje!!!
Potrebno je:
1kg oslića-4 komada bez glave
4 grančice svežeg ruzmarina
4 čena belog luka
1 dcl mmaslinovog ulja
2dcl belog vina
so, biber..



Prirpema:
Osliće oprati, iscediti a potom nožem zaseći, ne iseći na režnjeve debljine 1cm.
Posoliti ih i u ureze staviti sitno iseckan beli luk, biber i ruzmarin.
Osliće poredjati u teflon tepsijuili vatrostalni sud.
Izmedju oslića poredjati preostali ruzmarin, a zatim ih preliti maslinovim uljem i belim vinom.
Peći na 180C uz stalno prelivanje dok riba ne porumeni.


5 коментара:

  1. Odlican, drugaciji nacin za pripremu oslica...

    ОдговориИзбриши
  2. Fantastično izgleda...to mi je potrebno ovih posnih dana.

    ОдговориИзбриши
  3. Хвала на рецепту, испробаћемо. Иначе, према православном канону поста, риба није посна храна, већ је дозвољена само о разрешењимам а разрешења су 1. крсна слава 2. ”црвена слова” 3. суботе и недеље током божићног (не и ускршњег!) поста 4. кад на обед дође гост и разреши пост.

    ОдговориИзбриши