четвртак, 15. новембар 2012.

Trouglovi sa slaninom i sirom

Trougliće sam pravila od zaostalih kora za gibanicu. Punjenje bi trebalo da bude sa pizza ukusom, ali taj uukus ve- pomalo počinje da mi "dosadjuje". Zato sam napravila nešto novo. Sir, malo kisele pavlake i sitno iseckana slaninica.
Odlično predjelo ili posluženje ako imate neki "partty".
preporučujem!!!!


Potrebno je:
za nadev
200g sitno sekane mesnate slanine
100g sitnog sira
1dcl kisele pavlake
300g tankih kora za gibanicu
Priprema:
Prvo će te propržiti slaninicu u tiganju.
Dodati sir i kiselu pavlaku, ja ih prvo pomešam.
Sve lepo pomešati da se sjedini ravnomerno.
Koru za gibanicu, u zavisnosti od veličine, podelite na 3 dela.kao na fotografijama pripreme.
Dobićete tada 3 trake.
U kraj trake stavite kašiku nadeva a onda presavijajte kortu prvo na jedu pa na drugu stranu kako bi ste dobili trougao.
Trouglove redjajte u pleh.
Pre pečenja svaki premažite uljem.
Pecite ih na 180C dok ne dobiju zlatnu boju!


Enjoy!!!

10 коментара:

  1. I ja rado koristim ove gotove kore na slican nacin...odlicno!

    ОдговориИзбриши
  2. Vjerujem da je ovo baš super za lagano predjelo. I imaš pravo, iako svi volimo pizza okus, ovo mi se čini čak i boljim, onako je naše, domaće.

    ОдговориИзбриши
  3. Još jedan u nizu tvojih recepata koji moram isprobati!

    ОдговориИзбриши
  4. za promjenu od pizza okusa. meni odgovara, izvrsno

    ОдговориИзбриши
  5. U ovaj nadjev bih dodala i malo senfa, a svaka promjena i odmak od pizza nadjeva je dobrodošao.

    ОдговориИзбриши
  6. Хвала!Ово за сенф је генијална идеја драга!

    ОдговориИзбриши
  7. Odlična ideja za iskoristiti kore za gibanicu, meni su ovakva punjenja jedna od najdražih !

    ОдговориИзбриши
  8. Spremam u zbirku za zimska druženja u zatvorenom, odlična ideja.

    ОдговориИзбриши
  9. iako volim okus pizze ovakav nadjev koristim isto jako često u slanim punjenjima

    ОдговориИзбриши