петак, 30. новембар 2012.

Slani Rafaelo-Na Vojvodjanski Način

Ovaj dodatak Na Vojodjanski način se odnosi na uvijanje ovih kuglica.
Elem, u izvornom receptu uvijaju se sa izrndanim trapistom, ali meni su se učinile nekako dosadne i jednolične, pa sam ih uvaljala u Alevu papriku i mak.
Mmmmm.....ne samo što je ukus božanstven, već su i one božanstveno dekorativne!!!

Potrebno je:
500g pilećeg belog mesa
200g Feta sira
1-2 kašike kisele pavlake
100g narendanog trapista
1-2 barene šargarepe
100g šunkarice
Priprema:
belo meso obariti i iseći na što sitnije ili ga samleti.
Feta sir izgnječiti viljuškom.
Šunkaricu iseckati na sitno, šargarepu obariti i iseckati na sitno.Sir narendati.
Sve pomešati i ako je potrebno dodati samo jedni kašiku kisele pavlake ili dve, Važno je da smesa bude čvrsta. Dobro "vezana" da možete da oblikujete kuglice.
A ne mekana i da curi.
Za valjanje kuglica:
malo aleve paprike
mak
narendani trapist

5 коментара:

  1. Da li znaš da možeš i da ih zamrzneš. Ja probala da zamrznem one koje su od čiste fete sa kikirikijem i uspelo. Doduše, pre se pojedu nego što stignu do zamrzivača. Obožavam ovakve male zalogaje.

    ОдговориИзбриши
  2. Preslatke su ! Jedino sto kada ih uvaljas u mak onda svi gosti provedu vece cackajuci zube u koje je zapao mak...meni se to jednom desilo i svi su gosti licili na Drakule, onako sa crnim zubima !

    ОдговориИзбриши
  3. Super recept Verka i svidja mi se ovo razbijanje monotonije.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicno! Eto ideje za nadolazece slave i praznike!

    ОдговориИзбриши