четвртак, 1. новембар 2012.

Kiflice sa Višnjama

Prelep starinski recept, koji budi uspomene, na moju baku. 
Sasvim sam sigurna da ništa ne može da bude tako lepo, tako ukusno kao ove starinske kiflice sa višnjama, sa mirisom vanile....

Potrebno je:
1dcl mleka
15g svežeg kvasca
kašikica šećera
400g mekog brašna
150g maslaca
2 jajeta
200g višanja bez koštice
100g prah šećera
2 kesice vanil šećera

Priprema:

U mlakom mleku razmutiti kvasac sa kašikicom šećera.
Ostaviti na toplo da nodje.
Dobro izraditi testo od brašna, nadošlog kvasca, maslaca i žumanaca, tako da se odvoji od zidova posude za mešenje.
Praviti kuglice od testa veličine oraha.
Razvući ih potom  oklagijom na debljinu od d0,5cm.
Na sredinu razvučenog testa stavljati 2-3 višnje.
Urolati u kiflu.
redjati u pleh obložen pek papirom.
belanca umutiti mikserom u čvrst šne. Svaku kiflu prmazati šneom od belanca.
peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200C.
Pečene kiflice uvaljati u prah šećer zamirisan vanil šećerom.

23 коментара:

  1. Vrlo lepo testo i kiflice, osvojile su me na prvi pogled, belezim ih za probu prvom prilikom.:))

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala draga, jeste testo je meko i jako jako sam zadovoljna i receptom i ukusom!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Mnogo mi se dopada . Volim višnje ali ih niikada ranije nisam probala u kiflicama. Hvala na receptu :)

    ОдговориИзбриши
  4. Mirisne, sa višnjama, ... moraju biti jako fine i ukusne, provjereni starinski recept !

    ОдговориИзбриши
  5. Svidja mi se sto su bas sa visnjama, a ne sa dzemom od visanja... Odlicne su!

    ОдговориИзбриши
  6. Miki, da, havala!Mislim da sa pekmezom ili dzemom to ne bi bilo to. Visnje daju onaj super ukus, pustile su i sok u tetso i kad naidjes na njih..samo mmmljac!

    ОдговориИзбриши
  7. Ne pise da li ide u testo secer ili so?

    ОдговориИзбриши
  8. Samo ka[ikica [e'era, u mleko kada se topi kvasac i to je sve!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možda vam je promaklo ali u receptu piše da ide I 100 gr šećera u prahu

      Избриши
    2. Secer u prahu je valjda za posipanje.

      Избриши
  9. Prelepe...Upravo sam ih napravila....Jako jednostavno, a efikasno....

    ОдговориИзбриши
  10. Pravila sam ih milion puta po vasem receptu. Stvarno najbolje

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман20. мај 2018. 03:21

    Može li margarin da se stavi umesto maslac

    ОдговориИзбриши
  12. Non riesco a tradurre "višanja bez koštice", ma sono tipo le nostre ciliegie?
    Devono essere buoni anche questi

    ОдговориИзбриши
  13. Prelepo. Obozavam peciva sa visnjom. Tako socno i mekano.

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман17. март 2019. 06:38

    Sarebbero "amarene senza nocciolo"! Rispetto alle ciliegie hanno un gusto più acidulo e una consistenza diversa...

    ОдговориИзбриши