среда, 7. новембар 2012.

Brza Čorba od Karfiola, Medaljoni od Belog Mesa i Sočna Pita od višanja

Još jedan ukusni trio -gušt, koji vam predlažem za ovu nedelju.
Čorbica koju sam takoreći tog dana tri puta sipala, medaljoni od piletine... i naravno Sočni kolač od višanja, e baš je sočan , nije šala!

Ova čorba neodoljivo podseća na onu starinsku belu čorbu ali u vege izdanju.
Potrebno je:
1 manji karfiol-300g
150g graška
2 kašike začinaC
6dcl vode
1dcl pavlake za kuvane
malo bibera
pola kašikice sirćeta
1 kašika parmezana
Priprema:
Prvo će te obariti karfiol i grašak na sl. način.
Prvo, u jednu šerpu staviti vodi da provri.
kada vri, dodati u nju grašak.
Kuvati par minuta u vreloj vodi pa ga zatim ocedite i ostavite sa strane.
To ćete isto uraditi i sa karfiolom , samo će te ga recimo kuvati malo duže.
Takodje će te ga potom procediti i politi hladnom vodom.
Zatim će te u šerpu u koju nameravate da kuvate čorbu, staviti grašak, karfiol, dve kašike začina C, vodu, biber.
Kuvajte zatim na laganoj vatri dok karfiol i grašak ne budu popuno kuvani.
Zatim dodajte pavlaku za kuvanje.
Kuvajte još par minuta.
I na kraju dodajte sirće i parmezan.

Medaljoni od Belog Mesa
Sigurna sam da su vam dosadila ona velika parčad rolovane piletine.Napravite sami svoj zalogaj!!

Potrebno je:
500g pilećeg belog mesa, u jednom komadu
so, biber
150g šunkarice isečene na tanke listiće
200g kačkavalja narendanog
alu folija, tepsija, ulje
Priprema:
Belo meso je važno da bude u jednom komadu. Presecite ga i tako oblikujte kocku ili pravougaonik.
Zatim ga maljem istucite i sa jedne i sa druge strane. Ne previše.
Poslite.
od gore poredjajte šunkaricu p astavite narendan trapist.
Sve uvijte u rolnu.
Ja kožicu od belog mes ne bacam, već i nju stavim prekorolata jer meso će biti sočnije.
Stavim sve u tepsiju sa malo ulja.
Od gore stavim alu foliju i prvo pečem na 200C a nakon toga kada se meso već do pola ispeklo skinem foliju i pečem dok kožica ne postane zlatna-bakarna!
Najbolje se seče kad je hladno

Sočna pita sa Višnjama
Recept sam "pokupila" sa bloga NA TANJIRU.
Iako je tamo bila pravljena sa šljivama, ostavljena je mogućnot da se pravi i sa višnjama, što sam ja i učinila!
Vrlo sočan i lep kolač.
Preporuka!!!!

Potrebno je:

500g tankih kora za pitu ili gibanicu
500g višanja bez koštica
4 jajeta
3dcl šećera
2dcl jogurta
2dcl griza
120ml ulja
kašikica praška za pecivo
kesica vanil šećera
Za sirup
2dcl šećera
3dcl vode
limun
Prvo kore podelite na tri dela.
rernu zagrejte na 200C.
U činiji prvo umutite jaja sa šećerom.
Zatim dodajte jogurt,i ulje, promešajte. Potom dodajte griz, prašak za pecivo i vanilu.
Dublji pleh premažite uljem-ne prveiše.
Počnite da slažete i to tako što ćete svaku koru premazati filom.Kad naslažete i premažete prvu trećinu stavite voće, pa nastavite dalje sa slaganjem i premazivanjem..
Vodite računa da vam ostane smese i za poslednju koru.
Isecite je.
Pecite na 200C oko 10 minuta a potom smanjite temperaturu na 180C i pecite oko 40 minuta.
Napravite sirup od vode i šećera i prelijte pitu.
Služi se kada se potpuno ohladi.
Enjoy!!!!

4 коментара:

  1. Juhica me oduševila, baš je po mom guštu, a nova izvedba sa "starim" sastojcima uvijek dobro dođe. I sve ostalo je baš pravo,naročito pita.

    ОдговориИзбриши
  2. Kompletan ručak mi je fenomenalan! Sve, ali baš sve mi se jako svidja!!! Možda posebno čorbica...

    ОдговориИзбриши
  3. odličan prijedlog za ručak, ne bih ništa mijenjala

    ОдговориИзбриши