уторак, 2. октобар 2012.

Riba iz Folije i Začinski Maslac

Ovako možete u foliji pripremati ribu bez da vam se ceo stan "oseća" tj miriše na marinadu i to čak do 2-3 dana..:)
Takodje ovde ću pisati i o mom Začinskom Puteru, koji sam otkrila na internetu i znam da ste ga mnogi i isprobali ali ovde ću podeliti moju varijantu.
Za ribu iz folije možete koristiti bilo koju ribu, rečnu, morsku..filete, celu ribu...I naravno što treba naglasiti ova riba bude pečena za 40-50 minuta.

Potrebno vam je:
3 skuše
100g šačinskog maslaca
grančica ruzmarina
so
5 krompira
2 šargarepe
alu folija

Priprema:
Prvo sam očistila i dobro oprala skušu i posolila.
Kada solim ribu solim je i unutra kada je u pitanju cela riba.
Potom sam uzela jedan veći pleh i na dno stavila foliju tako da su krajevi izvirivali iz njega.
Na foliju sam stavila skuše.
Potom sam u svaku skušu unutra stavila po kolut začinskog maslaca kao i od gore.
Stavila sam i svežeg ruzmarina i prelila sa vrlo malo maslinovog ulja.
Potom sam sa još jednim delom aluminijumske folije prekrila ribu i dobro zatvorila krajeve.
Stavila u rernu na 200C i pekla.

Nakon 30 minuta otvorila sam foliju i stavila isečen krompir i šargarepu koje sam prethodno obarila.
Ako primetite da ima malo tečnosti-safta dodajte još začinskog maslaca.
Zatvorila sam foliju i pekla još 30 minuta.
Nakon toga sam je izvadila iz rerne i poslužila!!!
Začinski maslac


Moram priznati da me je oduševio.
Pre svega mogućnost 1001 kombinovanja a i upotrebe.
Za Astal Začinski maslac je potrebno:
250g maslaca
1 kašika aleve paprike
1 kašika bosiljka
1 kašika mešavine mlevenog bibera
2-3 čena belog luka
Multipraktik
Priprema:
U posudicu od multipraktika sam iseckala maslac a potom dodala ostale sastojke.
Beli luk sam iseckala na sitne kocke i na nešto krupnije
Sve dobro izmiksala.
Oblikovala valjak i uvila  u alu foliju.
ukoliko ga ne potrošite odmah, slobodno ga čuvajte u zamrzivaču.




6 коментара:

  1. Ovaj aromatični maslac je savršen dodatak. Ja volim ovako pripremati ribu naročito zato što mi ne isprska špaher. Ali, gospodinu mm nije dovoljno hrskavo. Bar kada bi špaher poslije oribao:)

    ОдговориИзбриши
  2. Jako mi se sviđa Astal maslac, a ribu volimo pripremati u foliji, baš bude odlična.

    ОдговориИзбриши
  3. Hayırlı akşamlar, çok nefis ve leziz görünüyor. İnsanın iştahını kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    ОдговориИзбриши
  4. Me quedé impresionada por su receta muy buena la mantequilla aromática un perfecto acompañante,saludos desde el sur de Chile,abrazos y abrazos.

    ОдговориИзбриши