понедељак, 10. септембар 2012.

Topla salata od plavog patlidžana i sira

Kada je Jelena objavila recept za ovu salatu, danima nisam mogla da spavam...šalim se..
Volim plavi  patlidzan i zaista je ovo recept zlata vredan!
Mislim da je Jelena u pravu da ovoj salati neće odoleti ni oni koji su "mislili" da ga ne vole..:)


Potrebno je:
400g patlidzana, koje sa korom iseckajte na kockice
30g tostiranih listića badema ili grubo sečenih badema
1 kašikica ravna meda
2 kašike Aceto balsamico
50g fete-kockice
svež peršunov list
Priprema:
Patlidžan kao što sam već napisala sa korom isecite na kocke. Naravno prethodno ga dobro operite..:)
Posolite kocke i stavite ih u cediljku za rezance a preko kocki nešto teže, može kako je i Jelena napisala jednu šerpicu sa vodom, da se patlidžan što bolje ocedi.
Potom ga stavite na papirni ubrus da se tekućina viška što bolje upije.
Stavia sam ga potom u jednu tepsiju obloženu pek papirom i pekla na 220C u rerni. Oko 30 tak minuta. Dok ne počne da dobija rumenu koricu.
Umesto celog jezgra badema tostirala sam u tiganju listiće od badema za vreme pečenja patlidžana.
Još topli patlidžan iz rerne sam prelila sa malo meda, bademom, Acetom, maslinovim uljem i promešala.
Zatim sam dodala sitno sečen peršunov list.
Kada se patlidžan malo prohladio dodala sam feta sir.
Služi se i jede toplo!
Hvala Jeleni na divnom receptu!!!!

8 коментара:

  1. Znam da si strastveni ljubitelj plavog patlidžana i da ćeš recept isprobati ako ti ne promakne. Ja ga već zaredom pravim treći put u duploj dozi. Vera, samo ispravi malu grešku u kucanju, tamo gde je med tebi stoji meso, da ne bude zablude kod onih koji čitaju.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala!Jeco ispravila..Ovih dana sam u nekoj velikoj guzvi, pa sam na brzinu kuckala...ispravila!

    ОдговориИзбриши
  3. Primjetila sam recept već kod Jelene, moram probati.

    ОдговориИзбриши
  4. I meni je ova salata privukla paznju. Ako mama ne napuni sve patlidzane povrcem (to sprema vec tri vikenda :)) mogla bih ju probati... :)

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je sjajno, odmah ide na moju listu isprobavanja!!!

    ОдговориИзбриши