Kada je Jelena objavila recept za ovu salatu, danima nisam mogla da spavam...šalim se..
Volim plavi patlidzan i zaista je ovo recept zlata vredan!
Mislim da je Jelena u pravu da ovoj salati neće odoleti ni oni koji su "mislili" da ga ne vole..:)
Potrebno je:
400g patlidzana, koje sa korom iseckajte na kockice
30g tostiranih listića badema ili grubo sečenih badema
1 kašikica ravna meda
2 kašike Aceto balsamico
50g fete-kockice
svež peršunov list
Priprema:
Patlidžan kao što sam već napisala sa korom isecite na kocke. Naravno prethodno ga dobro operite..:)
Posolite kocke i stavite ih u cediljku za rezance a preko kocki nešto teže, može kako je i Jelena napisala jednu šerpicu sa vodom, da se patlidžan što bolje ocedi.
Potom ga stavite na papirni ubrus da se tekućina viška što bolje upije.
Stavia sam ga potom u jednu tepsiju obloženu pek papirom i pekla na 220C u rerni. Oko 30 tak minuta. Dok ne počne da dobija rumenu koricu.
Umesto celog jezgra badema tostirala sam u tiganju listiće od badema za vreme pečenja patlidžana.
Još topli patlidžan iz rerne sam prelila sa malo meda, bademom, Acetom, maslinovim uljem i promešala.
Zatim sam dodala sitno sečen peršunov list.
Kada se patlidžan malo prohladio dodala sam feta sir.
Služi se i jede toplo!
Hvala Jeleni na divnom receptu!!!!
Predivno!
ОдговориИзбришиWow! jedva cekam da probam!
ОдговориИзбришиZnam da si strastveni ljubitelj plavog patlidžana i da ćeš recept isprobati ako ti ne promakne. Ja ga već zaredom pravim treći put u duploj dozi. Vera, samo ispravi malu grešku u kucanju, tamo gde je med tebi stoji meso, da ne bude zablude kod onih koji čitaju.
ОдговориИзбришиHvala!Jeco ispravila..Ovih dana sam u nekoj velikoj guzvi, pa sam na brzinu kuckala...ispravila!
ОдговориИзбришиPrimjetila sam recept već kod Jelene, moram probati.
ОдговориИзбришиI meni je ova salata privukla paznju. Ako mama ne napuni sve patlidzane povrcem (to sprema vec tri vikenda :)) mogla bih ju probati... :)
ОдговориИзбришиOvo je sjajno, odmah ide na moju listu isprobavanja!!!
ОдговориИзбришиodlična je, zar ne, i ja sam je odmah isprobala!
ОдговориИзбриши