Ideju za ove rol ražnjiće sam našla na internetu kao i sve ideje koje mnoge od nas da tako kažem "skidamo".
U principu rolovati ražnjiće možete sa svakim povrćem, ali mislim da su ipak u maloj prednosti tikvice i plavi patlidžan.
Potrebno je:
6 šnicli od pilećeg belog mesa
1 manji plavi patlidžan
so, biber, bosiljak
štapići drveni za ražnjiće
Priprema:
Kao što se da videti i na fotografiji, prvo sam maljem izudarala šnicle i posolila.
Dodala biber i bosiljak po ukusu.
Potom sam u sredinu stavila tanko isečen kolut plavog patlidžana.
Uvila sve u rolnu a potom rolnu sekla.
Debljine 2cm.
Ove rolnice sam nizala na ražnjiće.
Peći u tiganju ili grill tavici.
Uz ove ražnjiće sam poslužila i grilovanu pileću džigericu sa grilovanim povrćem
Džigerica dodje kao tačka na I.
Povrće sam isekla na tanke kolutove posolila.
Na papirnom ubrusu upila višak tečnosti.
Pekla ih na grilu.
Prvo plavi patlidžan.
Kada je sa jedne i druge strane bio pečen poslagala sam ga na tanjir.
Prelila sa malo maslinovog ulja i dodala tek-tek sirćeta i od gore feta sir.
Potom preko njega sam stavila pečene tikvice i sve ponovila.
Znam da ovo i nije neki recept ali je odlična ideja!
jako zgodno!
ОдговориИзбришиU jetrica na žaru, najbolje jelo na svijetu!
ОдговориИзбришиJa bih ovo sad rado za ručak, samo bez džigerice...:)
ОдговориИзбришиSuper. Pozdrawiam cieplutko.
ОдговориИзбришиHvala vam, moj favorit je uvek pileca dzigerica!
ОдговориИзбриши